Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΕΝΠΕ για «Καλλικράτη 2»: Αντί να επιλύει δημιουργεί νέα προβλήματα

Αναρτήθηκε: Feb 9, 2012 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 405 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Έντονα επικριτική σε σχέση με τον «Καλλικράτη 2» με αιχμή το Ταμείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης,* εμφανίζεται η Ένωση Περιφερειών (ΕΝ.Π.Ε.) στο 26σελιδο υπόμνημα  που απέστειλε σήμερα η ΕΝ.Π.Ε. στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

1. Το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο αντί να επιλύει προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των θεσμών του «Καλλικράτη», δημιουργεί νέα ακόμα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα.
2. Η Ένωση Περιφερειών εκτιμά ότι με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου υπονομεύεται σε αρκετά σημεία η λογική του «Καλλικράτη», στο μέτρο που συνιστά υπαναχώρηση από βασικές αρχές και παραδοχές του νομοθέτη.
3. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν δημοσιονομικό όφελος από τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης αλλά και επιτείνουν τη γραφειοκρατία.

Όπως έλεγαν πηγές της ΕΝΠΕ στην aftodioikisi.gr «επί ένα χρόνο έχουμε στείλει  κείμενα 40 σελίδων για το πως πρέπει να αλλάξει ο 'Καλλικράτης' και τελικά το ΥΠΕΣ έκανε δεκτή μόνο μία πρόταση μας για τη μεταφορά μαθητών. Μας αγνόησαν πλήρως», προσθέτουν.

Επιπλέον οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «δεν έγινε καμία άτυπη διαβούλευση με αποτέλεσμα ο «Καλλικράτης 2» να απέχει πολύ από τις ανάγκες τις Αυτοδιοίκησης αλλά ακόμη και από την προσπάθεια μείωσης του δημοσιονομικού κόστους της Αυτοδιοίκησης που υποτίθεται θέλει να εξυπηρετήσει».

Τα βασικά σημεία στα οποία διαφωνούν οι περιφερειάρχες είναι:

- Το Ταμείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης που, όπως αναφέρουν, ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο των Περιφερειών με τη δημιουργία πρόσθετου οργάνου αναπτυξιακού προγραμματισμού που, όπως ανέφεραν πηγές της ΕΝΠΕ στην aftodioikisi.gr «φανερώνει τη μειωμένη εμπιστοσύνη που έχει η κεντρική διοίκηση στις περιφέρειες αναφορικά με τον αναπτυξιακό τους ρόλο».
- Οι Περιφερειακές Επιτροπές, οι οποίες κατά τους περιφερειάρχες «αλλοιώνουν τη λογική του «Καλλικράτη», εισάγοντας στοιχεία ομοσπονδοποίησης και  προκαλώντας σύγχυση σε σχέση με τις αρμοδιότητες καθώς δημιουργούν πρόσθετο διοικητικό επίπεδο χωρίς αποσαφηνισμένο ρόλο.




Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.