[+] [a] [-]
Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση πραγματοποίησε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, αφιερωμένη στη μνήμη του παππού του που πολέμησε στη Γραμμή Μεταξά το 1941.
Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δημοσίευσε βίντεο από την επίσκεψή του στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ, έναν τόπο – σύμβολο της ελληνικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το βίντεο αυτό το αφιερώνω στην μνήμη του παππού μου Γιάννη Κωνσταντάτου που 20χρονο παλληκάρι πολέμησε στην γραμμή Μεταξά το 1941!
Αξιωθήκαμε να επισκεφθούμε τον ιερό εκείνο τόπο που με δάκρυα στα μάτια μας διηγείτο πως αντιστάθηκαν τότε οι ήρωες εκείνοι, οι ήρωες που βγάζει ο Ελληνικός Λαός!
Οχυρό Ρούπελ να μας θυμίζει πάντα πως: “Τα Οχυρά καταλαμβάνονται, δεν παραδίδονται”»
Η ανάρτηση προκάλεσε έντονη συγκίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της διατήρησης της παρακαταθήκης των ανθρώπων που πολέμησαν για την ελευθερία της χώρας.
Η Μάχη των Οχυρών αποτελεί μία από τις πιο ηρωικές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με το Οχυρό Ρούπελ να συμβολίζει μέχρι σήμερα την αυτοθυσία και την αντίσταση των Ελλήνων στρατιωτών απέναντι στις γερμανικές δυνάμεις τον Απρίλιο του 1941.
ΠΗΓΗ : airetos.gr