Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, 8ωρο, πενθήμερο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία είναι θεμελιώδεις κατακτήσεις που καλυτέρευσαν τη ζωή της εργατικής τάξης. Κερδήθηκαν με το αίμα, τις εξορίες, τις φυλακίσεις και άλλες διώξεις των πιο διαλεχτών παιδιών της εργατικής τάξης. Είναι κατακτήσεις που ανήκουν στην εργατική τάξη και σε όλο τον εργαζόμενο λαό, γι’ αυτό δεν καταργούνται, δεν παραχωρούνται, δεν παζαρεύονται και ούτε έχει το δικαίωμα καμία κυβέρνηση να τις θυσιάσει στο βωμό της κερδοφορίας των πολυεθνικών ομίλων και στις «αναπτυξιακές» επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε βέβαια η ξεπουλημένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ να τις παραχωρήσει στους κοινωνικούς «εταίρους» της για τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Τα ψέματα της κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε προηγούμενο όταν ισχυρίζεται οτι  το έκτρωμα που δημοσιοποίησε ευνοεί τους εργαζόμενους. Όταν με την κατάργηση του 8ωρου, την επιβολή του 10ωρου, την διεύρυνση της κατάργησης σε ακόμη περισσότερους κλάδους της κυριακάτικης αργίας, όχι μόνο ξεθεώνονται στη δουλειά οι εργαζόμενοι αλλά χάνουν τον ελεύθερο χρόνο και απορρυθμίζεται η προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή τους.

Η δήθεν εθελοντική επιλογή του 10ωρούείναι απάτη αφού οι εργαζόμενοι είναι ανυπεράσπιστοι και μόνοι τους μπροστά στον εργοδότη. Γι’ αυτό επιβάλλονται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και δεν ισχύουν οι συλλογικές. Για να μπορεί ο εργοδότης να τρομοκρατεί και να εκβιάζει μεμονωμένους και ανίσχυρους εργαζόμενους.

Μύθος και η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας ότι δήθεν θα αποκαλύπτει την πραγματική υπερωριακή δουλειά και θα χτυπήσει τη μαύρη εργασία. Αν πράγματι ισχύει αυτό γιατί το συνδέουν με την κατάργηση του 8ωρου; Γιατί άλλος είναι ο σκοπός τους.

Η δήθεν εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος με την εξ αποστάσεως ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία συμπληρώνει τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την υποχρεωτική συμμετοχή στην ψηφοφορία του 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών του πρωτοβάθμιου σωματείου. Το λεγόμενο προσωπικό ασφαλείας το οποίο υποχρεούται να δουλεύει την ημέρα της απεργίας το νομοσχέδιο το ανεβάζει στο 30%.

Όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου καταργούν δικαιώματα των εργαζόμενων, ενισχύουν το διευθυντικό δικαίωμα, αυξάνουν την απλήρωτη δουλειά και κατά συνέπεια την αύξηση της εκμετάλλευσης τω εργατών. Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε «ομιλούντα εργαλεία».

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ. ΓΡΑΦΌΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών νόμων.

Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς. 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο.

Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αύξηση στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Αυξήσεις στις συντάξεις.

Προστασία της υγείας των εργαζόμενων με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών.

Υπεράσπιση του ιερού δικαιώματος της απεργίας.

Εμείς οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που είμαστε σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης θα παλέψουμε μαζί της όχι μόνο για να μη γίνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας δούλοι στο 21ο αιώνα αλλά και για την ανατροπή, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.