Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Καθυστέρηση στην απονομή του βοηθήματος στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Αναρτήθηκε: Sep 26, 2026 από serrestv2 στην κατηγορία: Εύρεση & αγορά εργασίας Κοινωνικά προβολές: 160 Tags (Λέξεις κλειδιά): Καθυστέρηση, βοηθήμα, ανασφάλιστους υπερήλικες.
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Επιδόματα- Aftodioikisi.gr -
ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ « Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ »

Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες πολιτών προς το Σωματείο μας για τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες και από τις επτά (7) Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι πλέον ευάλωτοι, καθώς δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα και καταφεύγουν  στον ΟΠΕΚΑ για να λάβουν το ελάχιστο βοήθημα που χορηγεί η πολιτεία, έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και όλο και περισσότεροι από αυτούς αναγκάζονται να σιτίζονται από τα κοινωνικά συσσίτια.

Από έρευνα που πραγματοποιήσαμε για να αποκτήσουμε πιο έγκυρη και σαφή εικόνα ως προς το τι ακριβώς συμβαίνει, μας πληροφόρησαν από τα γραφεία του ΟΠΕΚΑ στη Θεσσαλονίκη, που είναι το αρμόδιο τμήμα για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ότι καθυστερούν στην έκδοση αποφάσεων επειδή έχουν τεράστια έλλειψη προσωπικού. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ στην Θεσσαλονίκη, έχουν επιφορτισθεί και με επί πλέον εργασία, αφού τους ανατέθηκε να εξυπηρετήσουν και αιτήσεις ανασφάλιστων υπερήλικων από την Αθήνα, όπου οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τα δύο (!!) έτη.

Κύριε Διοικητά,

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση κυκλοφορεί το σύνθημα  «συντάξεις με ένα κλικ», αλλά οι ευάλωτοι ανασφάλιστοι υπερήλικες περιμένουν μήνες, ακόμα και ολόκληρο χρόνο, για να πάρουν αυτό το πενιχρό βοήθημα, που είναι απολύτως αναγκαίο γι αυτούς, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Σας καλούμε να προχωρήσετε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ σε όλη τη χώρα με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να εκδίδονται άμεσα οι αποφάσεις στις αιτήσεις των ανασφάλιστων και να σταματήσει η ταλαιπωρία των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.