Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Αναρτήθηκε: Apr 24, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Κοινωνικά προβολές: 118 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ (210)5201573 – 5229442 – ΦΑΞ 5229907

E-mai osika@otenet.gr


Αθήνα 24/3/2021


Υπόμνημα

Προς τον

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Κ. Σκυλακάκη Θόδωρο


Κοινοποίηση: Υπουργό Εργασίας

κ. Κ. Χατζηδάκη


Κύριε Υπουργέ,

Οι συνταξιούχοι την τελευταία 10ετία με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από όλες τις Κυβερνήσεις δέχτηκαν πολύ μεγάλες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους. Το συνολικό τίμημα αυτών των περικοπών που συνεχίζονται υπολογίζονται γύρω στα 8 δις Ευρώ για κάθε χρόνο.

Σε όλη αυτήν την καταστρεπτική πορεία οι συνταξιούχοι με τους αγώνες τους κατάφεραν να αποκρούσουν ορισμένα μέτρα ακόμη πιο καταστροφικά που οι κυβερνήσεις σκόπευαν να εφαρμόσουν, όπως την προσωπική διαφορά για τους συνταξιούχους που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16.

Με την απόφαση του ΣτΕ όπου οι νόμοι 4051 και 4093/12 κρίθηκαν αντισυνταγματικοί αλλά μόνο για το 11μηνο (Ιούνης 2015, Μάης 2016), η Κυβέρνηση υπολόγισε ότι το καταβληθέν ποσό ανέρχεται συνολικά σε 4δις γι όλους τους συνταξιούχους για τις περικοπές στα δώρα, τις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις.

Αυτήν την απόφαση η Κυβέρνηση την εφάρμοσε κουτσουρεμένη με πολιτική απόφασή της. Με βάση αυτήν την απαράδεκτη ενέργειά της, η μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων βγήκε εκτός και από τα 4δις που ήταν να καταβληθούν.

Για όσους τελικά πήραν μετά από πολλά χρόνια τα ποσά που τους αναλογούσαν, έρχεται τώρα η στιμπίδα της εφορίας να τους πάρει πίσω ένα σημαντικό ποσό.

Καλούμε την Κυβέρνηση μετά από όλες αυτές τις περικοπές που έχουν δεχτεί οι συνταξιούχοι, να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών.

Μετά από τόσες περικοπές η φορολόγηση που επιβάλλεται στα ποσά των αναδρομικών είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, πολύ περισσότερο αφού τα ποσά αυτά καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους ατόκως.

Μετά τιμής

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ

ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΤΗΛ 2105201573 – 2105229442

FAX 2105229907 E-mail: osika@otenet.gr

ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – ΑΘΗΝΑ

Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.