Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών : Στο ίδιο έργο θεατές..

Αναρτήθηκε: Oct 25, 2026 από serrestv2 στην κατηγορία: Κοινωνικά προβολές: 141 Tags (Λέξεις κλειδιά): Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών, Στο ίδιο έργο θεατές
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
ΣΚΑΣΕ: Στο ίδιο έργο θεατές...! - Ανεξάρτητος-νέα από τις Σέρρες

Η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης σε σχετικές διαβάσεις-διαδρόμους καταντά το ίδιο «πονεμένη» ιστορία με την κατάσταση που επικρατεί στις ράμπες και στα πεζοδρόμια που χρησιμοποιούν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Στη δεύτερη περίπτωση οι σχετικές υποδομές αφήνονται να ρημάζουν από τη φθορά του χρόνου, καθιστώντας την πόλη σταδιακά μη προσβάσιμη. Στην πρώτη οι αντίστοιχες υποδομές κλείνουν κάθε φορά που προκύπτει «έκτακτη» συγκυρία, προκαλώντας κωμικοτραγικές εικόνες.


Παρ’ όλα αυτά, σε λίγο καιρό και με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, πολιτεία και διάφοροι παράγοντες της αγοράς (και της αγοράς της αναπηρίας) και της «κοινωνίας των πολιτών» θα βομβαρδίζουν το λαό των Σερρών με φαμφάρες για συμπερίληψη, ανεκτικότητα, ενσυναίσθηση κ.α, μιλώντας για τη φιλία τους με τον κόσμο των ΑμεΑ.


Εμείς από την πλευρά μας θα υπενθυμίσουμε πως «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Όσο η πρόσβαση των ΑμεΑ στην πόλη περιορίζεται από την έλλειψη ή εγκατάλειψη υποδομών στο όνομα επιλογών που αφορούν τις «ιερές αγελάδες» της ανταποδοτικότητας, των εργολάβων της αποδοχής των μειωμένων πόρων, και όσο οι υφιστάμενες υποδομές απαξιώνονται και «φράζονται» με αφορμή εκδηλώσεις και στο όνομα της τόνωσης της αγοράς (δηλαδή συγκεκριμένων και ισχυρών οικονομικών παραγόντων) …η όλη διαχείριση του θέματος από πλευράς πολιτείας αποκαλύπτεται εντελώς επικοινωνιακή και διαπαιδαγωγεί απολύτως λάθος την τοπική κοινωνία.


…Τεράστιες οι ευθύνες του δήμου Σερρών για την εικόνα που είχαν οι διάδρομοι των τυφλών, με αφορμή πρόσφατη εκδήλωση κοντά στην Πλ. Κρονίου.


…Άλλα όπως λένε και οι οδηγοί που παρκάρουν στις ράμπες «έλα μωρέ, δύο λεπτά (δύο ώρες στην προκειμένη περίπτωση ) θα αφήσω το αυτοκίνητο, και θα φύγω»



Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.