Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού

Αναρτήθηκε: Dec 6, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Κοινωνικά προβολές: 159 Tags (Λέξεις κλειδιά): Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

«Κάντε τον Εθελοντισμό πράξη Ζωής»!

Η 5η Δεκεμβρίου είναι μια Ημέρα αφιερωμένη Διεθνώς στον Εθελοντισμό.

Φέτος η ημέρα αυτή τιμάται υπό τη βαριά «σκιά» της πανδημίας του covid 19, η οποία αξίωσε περισσότερο από ποτέ ως επιτακτική την ανάγκη του Εθελοντισμού.

Η έννοια του εθελοντισμού – η έννοια της διακονίας, έχει ως βασικό συστατικό της την αληθινή έννοια της αγάπης. Η αγάπη είναι αρετή και αυτήν ο άνθρωπος που την έχει την μοιράζεται με τον άλλον που επιζητά αυτά που δεν έχει ή που δεν μπορεί να έχει.

Στο πλαίσιο λοιπόν του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού, όπως καθιερώθηκε βάσει ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1985, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου για την πολύτιμη συμβολή τους σε όλους τους Εθελοντές που βρίσκονται συνεχώς δίπλα μας.

Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς από και προς το κοινωνικό σύνολο. Η Πολιτεία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμά της, αν δεν έχει την ενεργό συμπαράσταση της κοινωνίας των πολιτών.

Εύχομαι  ημέρα αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη διάδοση της αξίας του εθελοντισμού και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στη νεολαία,  στους μελλοντικούς εθελοντές, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινωνία μας έχει ανάγκη.

 

«Κάντε τον Εθελοντισμό πράξη Ζωής»!

 

 

 

 

Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη

Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νεολαίας


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.