Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Εν αναμονή προσλήψεων...

Αναρτήθηκε: Nov 6, 2017 από serrestv στην κατηγορία: Διάφορα Παιδεία Πολιτικά προβολές: 298 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια


Η σχολική χρονιά ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες αλλά οι προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και εκπαιδευτικών για τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων δεν έχουν γίνει ακόμα. Για εμάς η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών...

Το κράτος είναι υποχρεωμένο να διευκολύνει αποφασιστικά ώστε όλα τα παιδιά και όλες οι ομάδες πολιτών να ξεπεράσουν τυχόν δυσκολίες και να κάνει την εκπαίδευση πιο ελκυστική σε όλους και τα δημόσια σχολεία χώρο κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε μαθητή. Επιπλέον, η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών χρειάζεται να πραγματοποιείται μέσα στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, με συνθήκες συνεκπαίδευσης. Ακόμη, χρειάζονται επαγγελματίες εκπαιδευτικοί με σταθερές σχέσεις εργασίας μέσα από μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού διότι τα παιδιά αυτά έχουν στερηθεί την εκπαίδευση για μεγάλο χρονικό διάστημα κι έχουν βιώσει ιδιαίτερα τραυματικές εμπειρίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών στις ΔΥΕΠ! Η ένταξή των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης πρέπει να γίνεται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, χωρίς καθυστερήσεις. Επιπλέον, με τη βοήθεια όλων των φορέων της σχολικής κοινότητας η ένταξη των προσφυγόπουλων μπορεί να αξιοποιηθεί για να  διευρύνει τον μορφωτικό και πολιτιστικό ορίζοντα όλων των παιδιών. Μπορεί να εμπλουτίσει τον ψυχικό τους κόσμο με τις αξίες της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης, της αλληλοκατανόησης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Τα σχολεία των Σερρών αποδείχτηκαν στην πράξη ότι είναι μια ανοιχτή αγκαλιά αλληλεγγύης την περσινή χρονιά, όταν για δύο μήνες τα προσφυγόπουλα μπήκαν στις σχολικές αίθουσες. Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τους Συλλόγους διδασκόντων να καλωσορίσουν για μια ακόμη χρονιά τα προσφυγόπουλα και να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Σέρρες, 6-11-2017


        

 Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.