Αποδοκιμασίες κατα του προέδρου

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

  • Σύνολο 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Βαθμός: 0.0 από 0 votes
Σχόλια (0)
Η λίστα αγαπημένων σας έχει γεμίσει.

Περιγραφή

Αποδοκιμάζοντας τον αποχαιρέτησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών τον πρόεδρο του ιδρύματος Δημήτρη Πασχαλούδη μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το σχέδιο Αθηνά παρουσία βουλευτών, φορέων του νομού και αντιπροσωπείας των φοιτητών.

Ιδιο το σκηνικό και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα κάτα του σχεδίου Αθηνά.εξω από το συνεδριακό κέντρο όπου πραγματοποιούνταν η σύσκεψη

 Λίγο νωρίτερα οι σπουδαστές υποστήριξαν πως δεν έχουν από τον ίδιο την ανάλογη στήριξη στον αγώνα τους για την παραμονή των υπο συγχώνευση τμήμάτων στις Σέρρες, κατηγορώντας τον μάλιστα για πολιτική σκοπιμότητα.

 

η απόφαση που πάρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου ήταν Να συνταχθεί ένα κείμενο θέσεων που θα σταλεί στο υπουργείο στο πλαίσιο του υπο διαβούλευση σχεδίου «Αθηνά» με στόχο να μην μετακινηθεί κάποιο τμήμα του ΤΕΙ σε αλλά τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά το Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, συγχωνεύεται με το Τμήμα Πολιτικών Δομικών έργων που μετονομάζεται σε Τμήμα Τεχνολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων και μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη. Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων μεταφέρεται στο  Κιλκίς και απορροφάται από το εκεί Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων το οποίο μετονομάζεται σε Τμήμα Ετοίμου Ενδύματος και Κλωστοϋφαντουργίας. Επίσης το ίδιο τμήμα απορροφάται από το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλων στην Καρδίτσα.

Αντίθετοι με τη μετακίνηση των τμημάτων Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, και Πολιτικών Δομικών έργων στη Θεσσαλονίκη. Δήλωσαν οι εκπαιδευτικοί καθώς όπως τόνισαν εκτός από τις επιπτώσεις που θα επιφέρει σε ακαδημαϊκό επίπεδο θα είχε και ιδιαίτερα έντονες οικονομικές επιβαρύνσεις

 

Κοινός στόχος όπως επισημάνθηκε από τους θα πρέπει να είναι η  διεκδικήση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για το ΤΕΙ.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους στην εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ πριν τη σύσκεψη πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης  μετά την ολοκλήρωση της οποίαςαποφάσισαν κατάληψη διαρκείας του ιδρύματος

Tags (Λέξεις κλειδιά)


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.
Θέμα: ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
Τίτλος: Αποδοκιμασίες κατα του προέδρου
Κατηγορία: Συνεντεύξεις
προβολές: 2221
Αναρτήθηκε από: serrestv