Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Αποζημιώσεις σε πληγέντες καλλιεργητές σπαραγγιών για τις ζημιές της άνοιξης του 2009 και αποζημιώσεις βαμβακοκαλλιεργητών

Αναρτήθηκε: Dec 10, 2010 από serrestv2 στην κατηγορία: Επιδοτήσεις για το Ν. Σερρών προβολές: 736 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Θετική είναι η εξέλιξη σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των σπαραγγοκαλλιεργητών για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες την άνοιξη του 2009 .

Ως γνωστόν ο Βουλευτής κ. 

Θεόφιλος Λεονταρίδης μαζί με άλλους συναδέλφους του κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρότατες ζημιές των σπαραγγοκαλλιεργητών , επειδή υπήρξε καθυστέρηση για να εκδοθεί απόφαση αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών.

Όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ θα βγάλει ανακοίνωση ώστε να γίνουν αιτήσεις και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί .

Όσον αφορά το θέμα για τι

ς αποζημιώσεις των βαμβακοκαλλιεργητών από την προσβολή που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από το πράσινο σκουλήκι και από τις έντονες βροχοπτώσεις κατά την περίοδο της συγκομιδής , μετά τις ερωτήσεις του Βουλευτή κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη , αλλά και άλλων Βουλευτών , το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσανατολίζεται στα εξής :

α)  Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των παραδόσεων βάμβακος , επειδή υπάρχουν ακόμη ορισμένα βαμβάκια στις αποθήκες ,το Υπουργείο θα πάρει την απόφαση με ποιο τρόπο θα αποζημιώσει.

β) Υπάρχει η δυνατότητα μέσα από τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ  να προχωρήσει σε εξατομικεύσεις ανά νομό , ανά δήμο και ανά παραγωγό .

γ)  Η μέθοδος που προτίθεται να ακολουθήσει το Υπουργείο είναι να αθροίσει τη ζημιά από τα ζημιογόνα  αίτια ( σκουλήκι , βροχόπτωση κ.λ.π.) και να αποζημιώσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο ώστε να μην αδικηθεί κανένας βαμβακοπαραγωγός .

δ) Η συνδεδεμένη ενίσχυση θα δοθεί σε όλους τους παραγωγούς ανεξάρτητα από τις παραδόσεις βαμβακιού 


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.