Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Στον καιάδα η πολιτική τους, όχι εμείς!!!

Αναρτήθηκε: Nov 30, 2013 από serrestv στην κατηγορία: Αγανακτισμένοι Διάφορα Κοινωνικά προβολές: 1373 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Κάθε χρόνο η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα όπου τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στα ΑμεΑ. Διάφοροι πολιτικάντηδες, τοπικοί άρχοντες, μεγαλοεπιχειρηματίες, στελέχη Μ.Κ.Ο και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, περιδιαβαίνουν τα τηλεοπτικά στούντιο ή τις διάφορες αίθουσες εκδηλώσεων και αραδιάζουν στοίβες από όμορφες λέξεις και πομπώδης φράσεις. Υποστηρίζουν πως η πολιτεία θα έπρεπε να φροντίζει περισσότερο τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πως θα έπρεπε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες γι’  αυτά, πως θα έπρεπε να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσβασης τους και συμμετοχής σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Από το βράδυ όμως της ίδιας ημέρας, όταν οι φιέστες θα έχουν τελειώσει και οι κάμερες θα έχουν απομακρυνθεί, όλοι οι παραπάνω κύριοι θα ξαναφορέσουν το κουστούμι του «ρεαλισμού» και ο κάθε ένας από το δικό του πόστο, θα συμβάλλει με τον τρόπο του στο να υλοποιηθεί η πολιτική που  δημιουργεί τους σύγχρονους καιάδες. Ενώ, ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η οικογένεια του θα παραμείνουν στη μοναξιά τους και θα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται...

Η επίθεση στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Εξετάσεις, φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, θεραπείες, φυσιοθεραπείες, που μέχρι τώρα χορηγούνταν δωρεάν, τώρα κοστίζουν μια περιουσία, ενώ το κόστος για την αγορά του απαραίτητου τεχνικού και ιατρικού εξοπλισμού παραμένει υπέρογκο λόγω και του υψηλού Φ.Π.Α. Τα πράγματα θα γίνουν απελπιστικά με την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού αφού, η χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ θα είναι μειωμένη κατά 1,5 δις Ευρώ, ενώ αντίστοιχα περικόπτονται κατά 500 εκ. Ευρώ οι παροχές ασθενείας για βοηθητικό υγειονομικό υλικό, αναπηρικά καροτσάκια κ.λ.π.

Χιλιάδες συνάδελφοι μας που περνούν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), πληρώνουν για να δουν το ποσοστό της αναπηρίας τους να μειώνεται σημαντικά. Άνθρωποι με κομμένα πόδια, με σκλήρυνση κατά πλάκας, με καρκίνο φαίνεται πως γίνονται καλά ως δια μαγείας. Επιβεβαιώνεται πως τα ΚΕΠΑ δε συγκροτήθηκαν με σκοπό να αποκαλύψουν τους μαϊμού αναπήρους όπως επίτηδες λεγόταν, αλλά για να λειτουργήσουν ως εργαλείο με το οποίο το κράτος θα ξεφορτωθεί τις στοιχειώδες υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την ίδια ώρα σε πάρα πολλούς συναδέλφους μας σταματάει η καταβολή των αναπηρικών βοηθημάτων μέχρι και έξι μήνες, λόγω της αδυναμίας των ΚΕΠΑ να εξετάσουν και να γνωματεύσουν γρήγορα για τον κάθε συνάδελφο που εξετάζεται.

Παράλληλα και ενώ το ποσοστό ανεργίας των ικανών προς εργασία συνάδελφων μας αγγίζει το 95% σύμφωνα με το υπ.

εργασίας, η συγκυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση στις αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα. Ο ΟΟΣΑ σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16 Σεπτέμβρη έξω από το υπ. εργασίας, μιλά για την ανάγκη περικοπής στο μισό του ποσού που δαπανά η χώρα για αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, με τρόπο μάλιστα που να περικόβει τους μισούς που μέχρι σήμερα δικαιούνται!!! Η στρατηγική αυτή φαίνεται πως θα υλοποιηθεί με το διαχωρισμό των ΑμεΑ με βάση το ποιοι έχουν πάνω και ποιοι κάτω από 80% ποσοστό αναπηρίας και τον καθορισμό με αντιεπιστημονικό τρόπο των κριτηρίων για την πιστοποίηση αυτού του ποσοστού. Καθώς και την επιβολή μιας σειράς κριτηρίων, οικογενειακών, εισοδηματικών κ.α, που θα καθιστούν πάρα πολύ δύσκολο το να καταφέρει ένας συνάδελφος να πάρει μια αξιοπρεπή σύνταξη ή επίδομα.

Τέλος, η κατάσταση που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστά αβέβαιη ακόμη και την καταβολή αυτών των πενιχρών επιδομάτων και συντάξεων. Το κράτος και οι εργοδότες δεν πληρώνουν εισφορές, ενώ και οι πόροι που προκύπτουν από  τις εισφορές που πληρώνουν οι εργαζόμενοι είναι μειωμένη λόγω της τεράστιας ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο φετινός προϋπολογισμός του ΙΚΑ θα καταγράψει έλλειμμα 1δις και 173 εκ. Ευρώ!!!  Υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να μας πουν επιδόματα και συντάξεις 100 και 200 ευρώ γιατί τα ταμεία είναι άδεια!!!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης. Εξίσου τεράστια είναι και η ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης που εξακολουθεί την ίδια πολιτική κατακρεούργησης των όποιων παροχών υπήρχαν σε υγεία και πρόνοια για να εξασφαλίσει χρήματα για την υποστήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, για να δημιουργήσει νέους χώρους επιχειρηματικής δράσης γι’ αυτούς,  στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς. 

Δε γίνεται οι εφοπλιστές να απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, οι μεγαλοξενοδόχοι να μην πληρώνουν φ.π.α, συνολικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι πολιτικοί τους να έχουν 600 δις στις τράπεζες τις Ελβετίας και ο άρρωστος άνθρωπος να στερείται τα φάρμακα του, τις θεραπείες, του, το γιατρό του. 

Εδώ και τώρα απαιτούμε ζωή και δικαιώματα με βάση την τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη που υπάρχει το έτος 2014 και όχι των αρχών του 20ου αιώνα που μας ετοιμάζουν.

 

Όλοι την Τρίτη 3 Δεκέμβρη στις 10:00 π.μ έξω από τον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ), η συμμετοχή όλων των συλλόγων ευπαθών ομάδων, όλων των μαζικών φορέων, των σωματείων, συνολικά του λαού είναι απαραίτητη


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Όχι στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1€ δεν θα δεχτούμε περικοπή. Εδώ και τώρα κατ’ επείγοντα μέτρα στήριξης των οικογενειών που περιθάλπουν πολύ βαριά αναπήρους και των μοναχικών συναδέλφων με βαριά αναπηρία, με επιδόματα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Κατάργηση του Φ.Π.Α. για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, φάρμακα, υγειονομικό υλικό, ειδικά τεχνικά βοηθήματα και αναπηρικά είδη.

Καμία απόλυση, ιδιαίτερα ΑΜΕΑ & γονιών ΑΜΕΑ.

Αποκλειστικά δημόσια υψηλής ποιότητας και δωρεάν υγειά – πρόνοια.

Απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς, ανοικτής ή συγκαλυμμένης μέσω των διάφορων Μ.Κ.Ο κλπ.

Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς. Να μη μείνει κανείς χωρίς τα α αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.

Να σφραγιστούν τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑΜΕΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ν. ΣΕΡΡΩΝ: Αναπήρων Πολιτών, Γονέων και Φίλων Παιδιών – Ατόμων με Αναπηρία, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Διαβητικών, Καρκινοπαθών, Κινητικά Αναπήρων,

Σωματεία Ν. Σερρών: Συνταξιούχων ΙΚΑ, Συνταξιούχων ΤΕΒΕ


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.