Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Η γνώση ξένων γλωσσών οδηγεί στην επιτυχία

Αναρτήθηκε: Dec 16, 2012 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία Τα δικά σου Άρθρα προβολές: 1561 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

ΣΙΜΟΓΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Στη σύγχρονη Ευρώπη, η ανάγκη για άμεση επικοινωνία και για κατανόηση των συνανθρώπων μας, εντείνει τη σπουδαιότητα της γνώσης μιας ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών. Η δυνατότητα εκμάθησης νέων γλωσσών, ανοίγει το δρόμο για καλύτερη, αμεσότερη και ουσιαστικότερη επικοινωνία, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη και σταθεροποίηση.

    

Η ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των λαών κάνει επιτακτική την εκμάθηση δύο τουλάχιστον ξένων γλωσσών σε πολύ καλό βαθμό. Η συνύπαρξη διαφορετικών λαών στους κόλπους της Ε.Ε ενισχύει περισσότερο την ανάγκη για γνώση ξένων γλωσσών, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτείνεται συνεχώς και περιλαμβάνει καινούργιους λαούς, καινούργιες γλώσσες, δημιουργώντας έτσι, νέες ανάγκες για επικοινωνία.

Στην εποχή της ταχύτατης πληροφόρησης και του διαδικτύου, ο όγκος των πληροφοριών είναι πλέον τόσο μεγάλος που υπερκαλύπτει τις ανάγκες του μέσου πολίτη. Όμως, για να επωφεληθεί κανείς από τον πληροφοριακό πλούτο πρέπει να κατανοήσει ξένες γλώσσες και να μπορεί να εντρυφήσει σε τρόπους σκέψης και νοοτροπίες άλλων λαών, κάτι που επιτυγχάνεται με την άμεση επικοινωνία και αποτελεί το καλύτερο μέσο ανταλλαγής πληροφοριών, τεχνογνωσίας και εμπειριών.

Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια, οι ξένες γλώσσες αποτελούν σημαντικό διαβατήριο για να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας, γιατί προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος επικοινωνίας τόσο στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και στο χειρισμό υπαρχόντων και εν δυνάμει πελατών. Μάλιστα στις μέρες μας, η μία γλώσσα δεν αρκεί, είναι απαραίτητες οι δύο ξένες γλώσσες. Ενώ, την ίδια στιγμή, οι νέοι άνθρωποι προχωρούν στην εκμάθηση και τρίτης ξένης γλώσσας, για να διευρύνουν τις πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Στην εποχή μας, η διάρκεια ενός ταξιδιού, που μόλις πριν 40 χρόνια διαρκούσε μέρες, έχει περιοριστεί σε ώρες. Η δυνατότητα που δίνεται στον μέσο πολίτη να ταξιδέψει σε προορισμούς μακρινούς, άγνωστους  ή και εξωτικούς είναι συνεχώς αυξανόμενη. Η ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία με τους λαούς άλλων χωρών ή ηπείρων στα ταξίδια που πραγματοποιεί είναι άμεση. Χωρίς αυτήν το ταξίδι μένει ανολοκλήρωτο και ο ταξιδιώτης νιώθει απομονωμένος.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα της οποίας η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στα τουριστικά προϊόντα. Τα τουριστικά θέρετρα, τα αρχαιολογικά μνημεία και η ελληνική φιλοξενία είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που πουλάει η Ελλάδα στον τουρισμό και όλα έχουν σαν κύρια προϋπόθεση την καλή επικοινωνία με τον τουρίστα, τον ταξιδιώτη, τον πελάτη. Χωρίς τη γνώση ξένων γλωσσών, ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορεί να γνωρίζει τις ανάγκες των ξένων τουριστών, ούτως ώστε να αντεπεξέλθει σε αυτές.

Η γνώση ξένων γλωσσών ανοίγει «δρόμους» επικοινωνίας, διευρύνει τους ορίζοντες της σταδιοδρομίας και της προόδου, δημιουργεί πολίτες ενός ευρύτερου κόσμου, έτσι ακριβώς όπως αξίζει να είναι τα παιδιά μας. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν δημιουργική διαδρομή, έχοντας σαν απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών οι οποίοι θα σέβονται τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας. 


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.