|
Περισσότερες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ
[+] [a] [-]
Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Στην ενίσχυση ενός ακόμα κρίσιμου προγράμματος για την οικογένεια και την κοινωνία, που εξασφαλίζει την πρόσβαση παιδιών σε δομές φροντίδας, προσχολικής εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης, προχωρά το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. - Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 29 Ιουλίου, προβλέπεται η κάλυψη θέσεων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ για τη διετία 2025-2027, με συνολικό προϋπολογισμό 755 εκατομμυρίων ευρώ.
- Η βασική καινοτομία του Προγράμματος είναι η διετής διάρκειά του, η οποία προσφέρει στις οικογένειες μεγαλύτερη σταθερότητα, λιγότερη γραφειοκρατία και καλύτερο προγραμματισμό για τη φροντίδα και την απασχόληση των παιδιών τους. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται η αβεβαιότητα και η ταλαιπωρία της ετήσιας διαδικασίας υποβολής και ένταξης.
- Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: βρέφη και νήπια για φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους για δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης σε ΚΔΑΠ, και παιδιά και άτομα με αναπηρία σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ.
- Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ και εθνικούς πόρους και δίνει προτεραιότητα σε οικογένειες με μεγαλύτερες οικονομικές ή κοινωνικές ανάγκες, καθώς και σε παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Παράλληλα, μέσω των αυξημένων πόρων του ΥΚΟΙΣΟ, διευρύνεται έμπρακτα η ομάδα των ωφελούμενων παιδιών με σκοπό την εξυπηρέτηση περισσότερων οικογενειών.
Άλλες σχετικές ειδήσεις
-
Μια επετειακή βραδιά στην Ξάνθη για το ...
Παπαπαρασκευάς: 100 χρόνια ιστορίας, ανθρώπων και αυθεντικής γεύσηςΜε μια ζεστή εκδήλωση στο Κτήμα Βαλσάμη, στην Ξάνθη, γιορτάστηκαν την Πέμπτη 9 Ιουλίου τα100 χρόνια Παπαπαρασκευάς—
...
-
«Οικολογία -Αλληλεγγύη»: Βόμβα αμιάντο...
Σε
καρκινογόνες ίνες αμιάντου είναι εκτεθειμένοι οι περίοικοι του πρώην
εργοστασίου «Αλυσίδα» στη Χαριλάου από το ερείπιο κτίσμα που έχει
παραμείνει στο τετράγωνο, καταγγέλλει η «Οι...
-
Σχετικά με τις συκοφαντίες και λασπολογ...
Διαβάσαμε στον 902.gr(εδώ)ένα
ανώνυμο δημοσίευμα, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν πάλι στο διαδίκτυο γελοία
ψέματα που συστηματικά αναπαράγουν τη «γραμμή» της ηγεσίας του ΚΚΕ
ενάντια στ...
-
Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών με πρόγρ...
Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών ολοκλήρωσε τον τέταρτο κύκλο
έτους 2025-2026 του Διαπιστευμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Επικοινωνία
με Ευρωπαίους φίλους και Δια Βίου Μάθηση» και ...
|