|
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βαλένθια
[+] [a] [-]
Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Βαλένθια της Ισπανίας, συμμετείχε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου και είχε διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber και τη νέα Γενική Γραμματέα του ΕΛΚ Dolors Montserrat, καθώς επίσης με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Friedrich Merz και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Christian Stocker, τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Petteri Orpo, τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenković, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Antonio Tajani και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Στις συναντήσεις του ο Επίτροπος συζήτησε μεταξύ άλλων το κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης των υποδομών της ΕΕ, προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση της συνδεσιμότητας εντός της Ευρώπης, αλλά και της ηπείρου με όλο τον κόσμο, η απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων, η αναβάθμιση της στρατιωτικής κινητικότητας, όπως και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και θα αναλάβει το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση των τομέων των μεταφορών και του τουρισμού.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά είναι ο πιο ισχυρός πολιτικός πόλος σήμερα στην Ευρώπη. Ένας πόλος σταθερότητας, αφοσιωμένος στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, ο οποίος αποτελεί πυξίδα για το μέλλον της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης ισχυρής, δημοκρατικής και ακμάζουσας, όπως ακριβώς τη θέλει η πλειοψηφία των πολιτών. Μιας Ευρώπης κοντά στους πολίτες της, μιας Ευρώπης βιώσιμης και ανθεκτικής στις σύγχρονες προκλήσεις, πρωταγωνίστριας παγκοσμίως σε όλους τους τομείς. Μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της, με λιγότερη γραφειοκρατία και ταχύτερες αποφάσεις, με αποφασιστική πολιτική στο μεταναστευτικό, με αναβαθμισμένη άμυνα και ασφάλεια, με στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, με οικονομική εξωστρέφεια και επένδυση στην καινοτομία και στο πλέον καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της».
Άλλες σχετικές ειδήσεις
-
ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου : Ο τουρκικός χάρ...
«Η
Ελλάδα δεν κάνει διαγωνισμό χαρτογραφίας με κανέναν – εφαρμόζει το
Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου
στονReal FM, αναφερόμενος στον χάρτη που ...
-
ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου από τη Ντόχα: Ελλ...
«Το
Κατάρ και η Ελλάδα διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις που βασίζονται στον
αμοιβαίο σεβασμό, την κοινή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου,
καθώς και την κοινή δέσμευση για την...
-
ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στον Αθήνα 98,4: ...
«Η
Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποδεικνύουν ότι υπερασπίζονται
και προστατεύουν το εθνικό συμφέρον στην πράξη», δήλωσε ο Υφυπουργός
Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου, στον ρ...
-
Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών Τάσου Χα...
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας,
αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Τάσος
Χατζηβασιλείου, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας,...
|