Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ σε συναντήσεις στο Βελιγράδι

Αναρτήθηκε: Apr 11, 2024 από serrestv2 στην κατηγορία: Διάφορα προβολές: 126 Tags (Λέξεις κλειδιά): Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ, Βελιγράδι
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Σέρρες: Ο δημοκρατικός Σύλλογος γυναικών Σερρών, τριήμερη εκδρομή στο  Βελιγράδι - Ήταν μια πρωτοβουλία Συνδικάτων και Φορέων - aveserres.gr

Ο δημοκρατικός Σύλλογος γυναικών Σερρών συμμετείχε στην επίσκεψη σωματείων και φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας στην τριήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι (16 έως 18 Μάρτη) . Ήταν μια πρωτοβουλία Συνδικάτων και Φορέων που αγκαλιάστηκε μαζικά, από εκατοντάδες εργαζομένους και λαϊκούς ανθρώπους. Η αποστολή, ήταν μια πρωτοβουλία που συνδέεται με την σπουδαία αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική δράση των συνδικάτων και των φορέων, την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία πριν 25 χρόνια. Μέλημα ολων, να λειτουργήσει αυτή η δράση ως παράδειγμα στις σημερινές συνθήκες, στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και επεμβάσεις.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο κτίριο του Γιουγκοσλαβικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας που βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και που αποτελεί ένα από τα λίγα βομβαρδισμένα κτίρια που δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα.


Ακολούθησε ιστορικός περίπατος στην περιοχή, μέσα από τον οποίο αναδείχθηκαν τα τραγικά γεγονότα της περιόδου.


Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη το φρούριο Kalemegdan που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, που αποτέλεσε σύμβολο της αντίστασης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Στις εκδηλώσεις, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από συνδικάτα της Σερβίας.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.