Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Συζήτηση Χατζηβασιλείου με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών για τις Ευρωεκλογές

Αναρτήθηκε: Apr 1, 2024 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Παιδεία προβολές: 121 Tags (Λέξεις κλειδιά): Συζήτηση Χατζηβασιλείου με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών για τις Ευρωεκλογές
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Συζήτηση Χατζηβασιλείου με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών για τις  Ευρωεκλογές – Cosmos News

Ενόψει των ευρωεκλογών και στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου», το οποίο δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της Ε.Ε. και να μάθουν για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου αποδέχθηκε την πρόσκληση να απευθυνθεί σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Η ομιλία του κ. Χατζηβασιλείου προς τις μαθήτριες και τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου είχε ως θέμα «Έφηβοι: ενημέρωση για τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Οργάνων - Συμμετοχή των Εφήβων στη δημοκρατία. Οι πολιτικές επιστήμες και οι επαγγελματικές τους προοπτικές».

Ο Σερραίος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους. Σκιαγράφησε τη δομή και λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως τη μόνη απευθείας εκλεγμένη διακρατική συνέλευση στον κόσμο, καθώς και το ρόλο και τις αρμοδιότητές του σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές Συνθήκες. Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου ενημέρωσε τους μαθητές για τις ευρωεκλογές που θα λάβουν χώρα τον Ιούνιο και υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των νέων πολιτών στη δημοκρατική διαδικασία: «Οι νέοι έχουν τη δύναμη να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης. Γι' αυτό σας καλώ να εκφραστείτε μέσω της ψήφου σας στις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. Η δύναμη είναι στα χέρια σας».

Σημειώνεται ότι παρούσα στη συζήτηση ήταν η Διευθύντρια του Σχολείου Χρυσάνθη Παλάζη. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Δώρα Γκένιου, Σάντυ Θρασυβουλίδη, Στάθης Κουκουλάς, Νίκος Παπαπαρασκευάς και Ξανθή Φλέγγα.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.