Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Γιάννης Μυλόπουλος : ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ!

Αναρτήθηκε: Feb 27, 2024 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 134 Tags (Λέξεις κλειδιά): Γιάννης Μυλόπουλος : ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ!
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε στις λάσπες της πρώτης πλημμύρας

Τάραξε τα νερά του Περιφερειακού Συμβουλίου η πρόταση του Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας», για τη δημιουργία Task Force, δηλαδή Επιτροπής Ειδικού Σκοπού, με αντικείμενο τον ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο της προσαρμογής στις ακραίες συνθήκες της Κλιματικής Κρίσης. Την πρόταση αποδέχθηκε στην ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας που έλαβε χώρα χθες, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος: «Για μια φορά να γίνουμε Προμηθείς για να προλάβουμε το κακό και όχι ως συνήθως Επιμηθείς, να μοιράζουμε εκ των υστέρων αποζημιώσεις και να αναζητούμε τους υπεύθυνους της αδράνειας. Να ενώσουμε δυνάμεις και να υπερβούμε τα εσκαμμένα, τα συνήθη γραφειοκρατικά εμπόδια και τις παραδοσιακές μεθόδους και αντιλήψεις, για να σώσουμε ο,τιδήποτε αν σώζεται. Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε στις λάσπες της πρώτης πλημμύρας»

Η πρόταση συγκρότησης διαπαραταξιακής και αντιπροσωπευτικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιτροπής Ειδικού Σκοπού (Task Force), περιλαμβάνει τους εξής στόχους:

1.      Να συγκροτήσει, να οργανώσει και να συντονίσει μια ολιγομελή ομάδα τεχνοκρατών και ειδικών επιστημόνων η οποία σε σύντομο χρόνο και μέχρι το επικείμενο καλοκαίρι θα αξιοποιήσει το υπάρχον υλικό, (μελέτες, χάρτες, σχεδιασμούς, στοιχεία και δεδομένα), προκειμένου να σχεδιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας των πιο ευάλωτων, σε πρώτη προτεραιότητα, λεκανών απορροής. Στη συνέχεια θα προχωρήσει στο ίδιο έργο για την κάλυψη των μεσοπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων αναγκών ως προς την αντιπλημμυρική προστασία, ώστε σε βάθος πενταετίας να έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΚΜ.

2.      Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη θα υποβάλει πρόταση προς την κυβέρνηση για την αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος με σκοπό την υπέρβαση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και για την άμεση και κατεπείγουσα προώθηση των μελετών και των έργων του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

3.      Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη θα υποβάλει πρόταση προς την κυβέρνηση και προς την ΕΕ για την εξεύρεση συμπληρωματικών πόρων και τη δραστική ενίσχυση του προϋπολογισμού του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας.

4.      Θα προωθήσει και θα διεκπεραιώσει προτάσεις συνεργασίας προς τις βόρειες γειτονικές χώρες για τη διακρατική και διαπεριφερειακή αντιπλημμυρική διαχείριση και θωράκιση των διασυνοριακών λεκανών των ποταμών Αξιού και Στρυμόνα και της λίμνης Δοϊράνης.

5.      Θα διεξάγει διαβούλευση και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη κοινωνική συνιστώσα με συνεργασία της αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων και τοπικής κοινωνίας.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.