Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΕΚΑΒίτης έπεσε με τη μηχανή σε γκρεμό. Η κλήση που ποτέ δεν έγινε

Αναρτήθηκε: Feb 11, 2024 από serrestv2 στην κατηγορία: Διάφορα Ελλάδα προβολές: 322 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΕΚΑΒίτης έπεσε με τη μηχανή σε γκρεμό, Η κλήση που ποτέ δεν έγινε
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Θρήνος για τον Εκαβίτη, πατέρα δύο παιδιών, που έπεσε σε γκρεμό με μηχανήΑνείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου ΕΚΑΒίτη, σε τροχαίο στην περιοχή του Προυσού Ευρυτανίας.

Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ στο Καρπενήσι, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/2), όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ κινούνταν επί της επ. οδού Προυσού – Αγρινίου, έπεσε με τη μηχανή του σε γκρεμό.

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου ΕΚΑΒίτη, σε τροχαίο στην περιοχή του Προυσού Ευρυτανίας.

Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ στο Καρπενήσι, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/2), όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ κινούνταν επί της επ. οδού Προυσού – Αγρινίου, έπεσε με τη μηχανή του σε γκρεμό.

Η κλήση στο 112 που δεν έκανε ο ΕΚΑΒίτης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 46χρονος κατάφερε να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του, αλλά δεν μπορούσε να δώσει την ακριβή θέση του. Η σύζυγός του ειδοποίησε τις Αρχές και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του ωστόσο οι σωστικές αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο Nίκος Ανάγνος, πυρονόμος και επικεφαλής της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ, που έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές επιχειρήσεις διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ, μέσω ανάρτησής του υπογράμμισε ότι ο 46χρονος μπορούσε και να είχε σωθεί αν ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει μία κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 ώστε να δώσει το ακριβές στίγμα του κινητού του και να εντοπιστεί άμεσα από τους διασώστες.

Η ανάρτηση του Νίκου Ανάγνου

«ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΣΑΣ/ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Με αφορμή ένα συμβάν χθες το βράδυ στην Ευρυτανία με έναν νέο άνθρωπο, θέλω να πω 2-3 πράγματα, που κάποιοι τα αγνοούν, κάποιοι τα αμελούν και κάποιοι απλά αδιαφορούν. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, κινούμενος από Αγρίνιο προς Καρπενήσι, για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και βρέθηκε σε γκρεμό 40-50 μέτρων περίπου. Όντας ζωντανός και παρά την σφοδρότητα της πτώσης, κατάφερε και ενημέρωσε την σύζυγό του τηλεφωνικά ότι είχε ατύχημα.

Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να δώσει ακριβή στοιχεία για την τοποθεσία της πτώσης και το μόνο στοιχείο που έδωσε ήταν ότι είχε περάσει το “τάδε” σημείο και ότι βρίσκεται τραυματισμένος σε βράχια.

Φτάνοντας οι δυνάμεις μας στην περιοχή, χτενίζαμε μέχρι το ξημέρωμα μια περιοχή μήκους περίπου 20χλμ χωρίς αποτέλεσμα. Με το φως της ημέρας τελικά βρέθηκε, δυστυχώς νεκρός και κάναμε την επιχείρηση της ανάσυρσής του. Μετά την αναφορά μου λοιπόν στο συμβάν, φτάνω στο θέμα που θέλω να δώσετε ΠΡΟΣΟΧΗ. Εάν αυτός ο άνθρωπος, αντί για το τηλεφώνημα στην σύζυγό του (κάτι το οποίο είναι απόλυτα σεβαστό και λογικό), είχε κάνει μια κλήση στο 112, πιθανόν να είχε εντελώς διαφορετική κατάληξη και άλλο αποτέλεσμα.

Και λέω πιθανόν, γιατί υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εξέλιξη ενός συμβάντος. Καλώντας το 112 αυτομάτως θα είχαμε το ακριβές στίγμα του και θα πηγαίναμε στα πρώτα λεπτά ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν. Αντ’ αυτού, χάσαμε περίπου 6,5 σημαντικές ώρες, ψάχνοντας στο πουθενά, σε ένα τοπίο που με δυο λέξεις θα το χαρακτήριζα απεραντοσύνη και χάος! Κι εδώ ξαναέρχομαι να τονίσω την σπουδαιότητα αυτού του τριψήφιου (σωτήριου) αριθμού 112.

Πρέπει κάποια στιγμή να το εμπεδώσουμε φίλοι μου. Πρέπει να το βάλουμε στην ζωή μας. Δεν είναι μόνο τα μηνύματα (ενοχλητικά για κάποιους) για εκκένωση, η προφύλαξη από καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.
Είναι ένας αριθμός που θα μας σώσει την ζωή καλώντας τον.

Βάλτε τον στην ζωή σας. Είναι αμέτρητες οι διασώσεις που έχουμε κάνει με αίσιο τέλος χάρη σ’ αυτό τον αριθμό».


Πηγή : eleftherostypos.gr


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.