Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Μνημόσυνο στα "ΤΡΑΠΕΖΙΑ" ΝΙΚΟΚΛΕΙΑΣ

Αναρτήθηκε: Nov 19, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Εκδηλώσεις προβολές: 5140 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Τιμήθηκε  και φέτος, 20 Νοεμβρίου 2011, η θυσία αθώων πολιτών στην τοποθεσία "Τραπέζια" του Τοπικού Διαμερίσματος Νικόκλειας του Δήμου Βισαλτίας. προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Σαράντα Μαρτύρων και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο του μαρτυρίου, στις 11:30, το πρωί της Κυριακής.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Μετά τη μάχη της ΤΡΙΑΔΟΣ και την επιχειρηθείσαν ηρωικήν έξοδο εξ αυτής, οι διαφυγόντες διαχωρίστηκαν σε δύο ομά¬δες, έκτων οποίων η μία ομάδα κατευθύνθηκε προς ΠΕΤΡΙΤΣΙ - ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, αιχμαλωτισθείσα υπό των Βουλγάρων, οι οποίοι παρέδωσαν 200 συλληφθέντες στον ΕΛΑΣ, που τους εξετέλεσε εν ψυχρώ στον ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με τον τρόπο που περιγράφηκε προηγουμένως, και η μεγαλύτερη ομάδα, η οποία ετράπη προς την περιοχή ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ- ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ, αποκρυβείσα εκεί. Τούτο, γνωστοποιήθηκε, όπως ήταν επόμενο εις το ΕΛΑΣ, ο οποίος, ανάνδρως φερόμενος, εκάλεσε στις 15.11.44 τους αποκρυβέντες να επιστρέψουν στα χωριά τους άφοβα, με επίκληση των συγγενικών δεσμών, που είχαν ως συγχωρια¬νοί, μεταξύ τους. Πολλοί έκ των κρυπτομένων επίστεψαν στην ειλικρίνεια της προσκλήσεως και έσπευσαν να επανέλθουν στα χωριά τους. Δυστυχώς, οι πρώτοι 180, που επέστρεψαν, μετά 2/ήμερον συνελήφθησαν και εφυλακίσθησαν στο Δημοτικό Σχο¬λείο της ΝΙΚΟΚΛΕΙΑΣ.
Στις 21.11.44 ΟΙ ΕΛΑΣίτες, αφού έδεσαν τους συλληφθέντες με αγκαθωτό σύρμα ανά τέσσερις, τους οδήγησαν νύχτα στην τοποθεσία ΤΡΑΠΕΖΙΑ, όπου και τους εξετέλεσαν με μαχαίρια και ριπές όπλων, κατά τον αγριότερο τρόπο. Αλλοι 40 συλλη¬φθέντες εξετελέσθησαν κατά παρόμοιο τρόπο στη θέση ΜΑΪΜΟΥ ΝΤΕΡΕ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ και επιχειρήθηκε να καούν τα πτώματά τους.

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

  1. STA8HS
    STA8HS
    9 χρόνια, 4 μήνες πριν

    ayto to telos aksize stous tagmatasfalites kai stous prodotes....(pou akoma sinexeizoun na yparxoun sth nikokleia)