Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Υφ.Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου: «Από το ΕΠ.ΑΛ. της ΑΓΣ έχουμε να μάθουμε πολλά»

Αναρτήθηκε: Nov 22, 2023 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 91 Tags (Λέξεις κλειδιά): Υφ.Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, «Από το ΕΠ.ΑΛ. της ΑΓΣ έχουμε να μάθουμε πολλά»
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Για μία Σχολή με πολύχρονη προσφορά στη χώρα, η οποία συνδυάζει έρευνα και πρακτική εργασία, έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου μετά την ολοκλήρωση των επαφών της με στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

«Για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ακούμε πάρα πολλά ως προς το κομμάτι της έρευνας που γίνεται, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της διασύνδεσης της με την αγάπη για τη γη. Από το Επαγγελματικό Λύκειο της, έχουμε να μάθουμε πολλά σε ότι αφορά προς τον τρόπο που κινητροδοτούμε τα παιδιά μας για αυτό που τόσο χρειαζόμαστε στη χώρα: δηλαδή την επαγγελματική εκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την υπουργό υποδέχθηκαν στο campus, ο πρόεδρος της Σχολής Dr. Jeff Lansdale, η Έφορος του Ιδρύματος και Development Committee Chair, Άννυ Ευσταθίου και η επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης Πόρων και Δημοσίων Σχέσεων, Αθηνά Περιστεροπούλου. Στη στενότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, επικέντρωσε τον χαιρετισμό του ο Dr. Lansdale, ο οποίος χαρακτήρισε την κ. Μιχαηλίδου ως «σπορέα ιδεών», κάνοντας παραλληλισμό με τον «σπορέα» που είναι το σήμα της ΑΓΣ. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξωστρέφεια και την προσέλκυση αλλοδαπών σπουδαστών στο Perrotis College. Μάλιστα, επεσήμανε ότι πέρυσι η Ελλάδα σκαρφάλωσε από την 18η στην 8η θέση στη λίστα με τις προτιμήσεις φοιτητών από τις Η.Π.Α. που σπουδάζουν στο εξωτερικό. «Είναι απαραίτητο να αλλάξει η κουλτούρα των Ελλήνων και η νεολαία να επιλέγει τον αγροδιατροφικό τομέα. Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι δεύτερης κατηγορίας, αλλά κάτι εξαιρετικά σημαντικό», είπε.

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής και ενημερώθηκε για την έρευνα, την εκπαίδευση και την προσφορά του Ιδρύματος από το 1904 έως σήμερα. Ακολούθησαν συναντήσεις με την ηγεσία του Ιδρύματος και τον συντονιστή Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Τάσο Παπαναστασίου, τον διευθυντή του ΕΠ.ΑΛ., Απόστολο Βουρκούδη και τον Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνο Ρότσιο.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.