Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Syroskidz Festival – Το παιδικό φεστιβάλ των Κυκλάδων

Αναρτήθηκε: Nov 22, 2023 από serrestv2 στην κατηγορία: Εκδηλώσεις Ελλάδα προβολές: 177 Tags (Λέξεις κλειδιά): Syroskidz Festival, Το παιδικό φεστιβάλ των Κυκλάδων
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Το syroskidz, το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων, γιορτάζοντας φέτος τα 10 χρόνια της Υπαίθριας Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στην παραλία της Βάρης, στη Σύρο, σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη δράση HEIRS OF CULTURE της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Σας καλούμε να δημιουργήσετε ατομικά ή ομαδικά έργα για την διεθνή συλλογή παιδικής ζωγραφικής η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την UNESCO με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με κεντρικό θέμα: «Αναδεικνύω την Πολιτιστική Κληρονομιά μου Φιλοτεχνώντας».

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σχετικά με την ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ως αποτέλεσμα, μια ολοκληρωμένη συλλογή από αυθεντικά παιδικά ζωγραφικά αριστουργήματα η οποία θα ενθαρρύνει την άνθηση του διαπολιτισμικού καλλιτεχνικού διαλόγου στη νέα γενιά σε μια από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: Απτός Πολιτισμός: μνημεία παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κτίρια, τοπία, βιβλία, έργα τέχνης και τεκμήρια.

2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: Σημαντικές Προσωπικότητες: ζωγράφοι, ποιητές, μουσικοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων

3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: Άυλος Πολιτισμός: ήθη, έθιμα, παραδόσεις, εορτασμοί, παραδοσιακές φορεσιές, παραδοσιακή τέχνη, μύθοι & θρύλοι.ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1. ΣΤΕΛΝΕΤΕ E-MAIL ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ Ή ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ syroskidz@gmail.com.


2. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μαθητές Νηπιαγωγείου

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Mαθητές Α΄- Γ΄ Δημοτικού

3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Mαθητές Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μαθητές Α΄- Γ΄ Γυμνασίου

5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Mαθητές Α΄- Γ΄ Λυκείου


3. ΖΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΣΟΝ: Της επιλογής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κλπ. Ωστόσο, παρακαλούμε να θυμάστε ότι το έργο σας θα πρέπει να διαθέτει ζωντανά χρώματα και έντονα σχήματα, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί αποτελεσματικά σε ψηφιακή μορφή.

4. ΥΛΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΡΓΟΥ: Σε χαρτί ζωγραφικής (π.χ. ακουαρέλας, ακρυλικών) ή καμβά διαστάσεων Α3 (297 x 420 mm).

5. ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ: Όλα τα έργα τέχνης πρέπει να είναι πρωτότυπα, σχεδιασμένα στο χέρι και όχι με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Φωτογραφίες ή εκτυπώσεις όλων των ειδών δεν γίνονται δεκτές.


Σημαντική ενημέρωση:

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί από το Νοέμβριο του 2023 μέχρι το Μάιο του 2024 για το syroskidz.

Κάθε έργο μόλις ολοκληρώνεται θα παραδίδεται στον εκπρόσωπο του syroskidz ενώ πρώτα θα μας το στέλνετε ηλεκτρονικά στο syroskidz@gmail.com.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.