Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης των νέων και ταυτόχρονα προκλητική εξυπηρέτηση κατασκευαστικών και τραπεζικών συμφερόντων η στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης»

Αναρτήθηκε: Dec 29, 2022 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 58 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Λευτέρης Αβραμάκης: Το Πόρισμα Πικραμένου για την αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της χώρας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης - Καθημερινή Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα των Σερρών

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, επιλέγει να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα κατασκευαστικών εταιριών και τραπεζών.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που διαφημίζεται από την κυβέρνηση ως μεγάλη παρέμβαση για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης και της τρομακτικής αύξησης του κόστους στέγασης, στην πραγματικότητα είναι ένα πρόγραμμα ακραίας εκποίησης της δημόσιας περιουσίας του κατηργημένου ΟΕΚ, δηλαδή της περιουσίας όλων των εργαζομένων.

Τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους που υποτίθεται ότι θα δοθούν σε νέους για την απόκτηση στέγης στην πραγματικότητα αφορούν λιγότερο από το 1% των νέων και μόνο όσους έχουν σταθερά εισοδήματα ικανά να εξυπηρετούν δόσεις στις τράπεζες ύψους 400 – 500 € για τριάντα χρόνια και υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ήδη ρευστότητα αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Η κύρια στόχευση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης αφορά την «κοινωνική αντιπαροχή» την παραχώρηση ουσιαστικά ακίνητης περιουσίας και οικοπέδων μεγάλης αξίας σε εργολάβους, οι οποίοι με ελάχιστες προϋποθέσεις θα αποκτήσουν «φιλέτα» που ανήκουν στον κατηργημένο ΟΕΚ και τα οποία θα εκμεταλλεύονται εμπορικά.

Οι προβλέψεις δε του προγράμματος ανακαινίζω, πρακτικά δεν θα αποφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα διότι εισφέρει μικρά ποσά για ανακαίνιση ενώ οι προβλέψεις του πρακτικά συνεπάγονται μεγάλη απώλεια χρημάτων σε βάθος χρόνου για τους ιδιοκτήτες του.

Κυρίαρχο όμως πρόβλημα της κρίσης στέγης που επικρατεί σήμερα ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν αφορά μόνο τους νέους, είναι η μεγάλη συγκέντρωση ακίνητης περιουσίας από τράπεζες, funds, Πάτσηδες και μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες διαχείρισης ακινήτων που συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο τμήμα σπιτιών ανεβάζοντας τιμές για ενοίκια – πωλήσεις και αξιοποιώντας πολλά από αυτά για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα αλλά προωθεί την περαιτέρω συγκέντρωση της ακίνητης περιουσίας στα χέρια λίγων μέσω των πολιτικών πτώχευσης και πλειστηριασμών που ακολουθεί.

Η έλλειψη στέγης και το κόστος στέγασης είναι πλέον ένα οξύ πρόβλημα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Η αντιμετώπισή του μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα συνδυασμό πολιτικών όπως αυτές που προτείνει και θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μόλις αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης. Σε αυτή την προοδευτική πολιτική περιλαμβάνονται:

 • Κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα

 • Προστασία της πρώτης κατοικίας

 • Ολιστικό πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος με υποχρεωτικές ρυθμίσεις για τους πιστωτές

 • Μείωση μέρους του χρέους και ρύθμιση σε 120 δόσεις των χρεών στην Εφορία και στον ΕΦΚΑ

 • Ρύθμιση του AirBnB , απαγόρευση στα νομικά πρόσωπα, μόνο τα φυσικά πρόσωπα θα έχουν την δυνατότητα για 2 με 3 ακίνητα και φοροελαφρύνσεις για μικτή μίσθωση σε τουριστικές περιοχές!

 • Επιδότηση ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια 24 έως 44 ετών.

 • Τράπεζα στέγης με δημόσια ακίνητα και ιδιωτικά που θα συμμετέχουν με ελκυστικό πακέτο προϋποθέσεων.

 • Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής στέγης.

 • Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός των Φοιτητικών Εστιών

Ο ελληνικός λαός μπορεί πλέον να διακρίνει εύκολα τις προσπάθειες πολιτικής εξαπάτησης που συστηματικά αναπτύσσει το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των λίγων. Ταυτόχρονα είναι σε θέση να αξιολογήσει αντικειμενικά τις προοδευτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και να αντιληφθεί ότι η εφαρμογή τους υπηρετεί τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό συμφέρον του καθενός. Στις εκλογές που έρχονται θα αναθέσει την ευθύνη διακυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και θα καταψηφίσει τις αντιλαϊκές και αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.