Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών : Συνάντηση με αντί-περιφερειάρχη

Αναρτήθηκε: Nov 3, 2022 από serrestv2 στην κατηγορία: Κοινωνικά Πολιτικά προβολές: 254 Tags (Λέξεις κλειδιά): Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών, Συνάντηση με αντί-περιφερειάρχη
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Σέρρες, Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Νομού Σερρών: Συνάντηση με  Αντιπεριφερειάρχη (Φωτο) - serraikanea.gr

Την Τρίτη 18/10/2022 αντιπροσωπία του συλλόγου μας συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Σπυρόπουλο, κατόπιν προσκλήσεως του ίδιου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και οπτικών γύρω από την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι κινητικά ανάπηροι και οι οικογένειες τους, και τα οποία αναμένεται να πολλαπλασιαστούν το φετινό χειμώνα.


Υπήρξε συμφωνία ως προς τη σημαντικότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το ειδικό αυτοκίνητο («λευκό ταξί») που λειτουργεί η Π.Ε Σερρών, σε συνεργασία με το Σύλλογο μας, για τη μεταφορά των κινητικά αναπήρων. Πολλοί συνάδελφοι μας μπόρεσαν χάριν της λειτουργίας αυτού του αυτοκινήτου να πραγματοποιήσουν θεραπείες, να εξεταστούν από ιατρούς, να επισκεφθούν συγγενείς, να εμβολιαστούν κ.α. Αντίστοιχα υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη στέγασης του Συλλόγου μας σε λειτουργικό γραφείο, αλλά και για την προώθηση της ταινίας μικρού μήκους –“Το Άσπρο Πουκάμισο” , παραγωγή του συλλόγου μας .


Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου παρέδωσε ψήφισμα με αιτήματα στον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τα οποία διαμορφώθηκαν σε διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και έπειτα από διαβούλευση με τα μέλη. Μεταξύ των 12 αιτημάτων που κατέθεσε ο σύλλογος μας ξεχωρίζουν αυτά που αφορούν την προστασία των ΑμεΑ από την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, την ακρίβεια, την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, τη δημιουργία ανοιχτής δομής φιλοξενίας ανθρώπων με σοβαρές κινητικές βλάβες και την υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης των ΑμεΑ, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην αγορά, στο αστικό περιβάλλον, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, ζητήματα που σχετίζονται με τα διόδια και το φορολογικό καθεστώς των «αναπηρικών» Ι.Χ.Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.