Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρτήθηκε: Oct 22, 2022 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 77 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Μαξίμειον Ίδρυμα – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ανδρονίδης Θεολόγης - Χημικός

 Το 1815 ένα τεράστιο ηφαίστειο, το Tambora, εξερράγη στην Ινδονησία. Οι επιπτώσεις του ήταν δραματικές για όλη την Υφήλιο. Προκαλείται κλιματική αλλαγή, που διαρκεί χρόνια και η επόμενη χρονιά έμεινε ως η χρονιά χωρίς καλοκαίρι. Η αγροτική παραγωγή στην κεντρική  Ευρώπη μειώθηκε δραστικά και ξέσπασε λιμός. Ο λιμός προκάλεσε μεταναστεύσεις και κοινωνικές αναταραχές. Μια νέα καλλιέργεια εισάγεται. Εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου ξεσπά επιδημία χολέρας η οποία πλήττει και την Ευρώπη. Η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις και στην τέχνη - στην ζωγραφική αλλά και στην λογοτεχνία.

Πόσο, όμως, επηρέασαν την προεπαναστατική Ελλάδα  η κλιματική αλλαγή αλλά και οι εξεγέρσεις στην Ευρώπη; και τι επιπτώσεις είχε το ξέσπασμα της επιδημίας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου;

Αυτά θα δούμε στο μάθημα της Τετάρτης.

 Ένα γεωλογικό γεγονός χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά, κυριολεκτικά στην άλλη άκρη της Γης, συντέλεσε ώστε μια χρονιά να μην έρθει το καλοκαίρι και να επακολουθήσουν δραματικές κοινωνικές αλλαγές.

Μέσα από τα μαθήματα αυτά μας φανερώνεται το πόσο επηρεάζεται η ζωή της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές και πως το τυχαίο μπορεί να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας.

 

Σχετικά με τον ομιλητή: 

 

            Ο Θεολόγης Ανδρονίδης, καθηγητής χημείας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πλην της πολύτιμης παιδαγωγικής του λειτουργίας, είναι βασικός συνεργάτης στον πνευματικό μας συμπόσιο εδώ και δεκαέξι (16) χρόνια, με εξαιρετικά ενδιαφέροντα για τον ελληνικό και πανανθρώπινο πολιτισμό. Πλουτίζει και αναβαθμίζει το πνευματικό μας συμπόσιο με θέματα φιλοσοφίας, επιστήμης, τεχνικών επιτευγμάτων του ελληνικού πολιτισμού καθώς και με θέματα ιστορικά και κοινωνικά στα ανθρώπινα πράγματα.

 

--------------------------------------------------

 

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης , Νικ. Νικολάου 20

 

 Επίσης θα αναρτώνται στο διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες:

 

-ΜαθήματαΚλασσικής παιδείας

https://www.youtube.com/channel/UCk6Czni-OkM9SHw7CznMSQw

 

-Ζήσης Μητλιάγκας πρώην Δήμαρχος Σερρών:

https://www.facebook.com/zisis.mitliagas/

-Ανδρονίδης Θεολόγος:

https://www.youtube.com/channel/UCTtG_Mzft3dAi1VATdt46bA

http://t-logo.blogspot.com

Τα μαθήματα θα μεταδίδονται τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά.Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.