Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Καλή σχολική χρονιά σε όλους/ες τους μαθητές/τριες και όλους/ες τους/ις εκπαιδευτικούς.»

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Σέρρες: Λευτέρης Αβραμάκης: «Καλή σχολική χρονιά σε όλους/ες τους μαθητές/ τριες και όλους/ες τους/ις εκπαιδευτικούς» - serraikanea.gr

Σήμερα παρευρέθηκα στους αγιασμούς του 1ου Γυμνασίου Σερρών, των Ειδικών Σχολείων και του Πειραματικού Σχολείου Σερρών. Σήμερα ξεκινάει μια ακόμη σχολική χρονιά και στο σύνολό της η σχολική κοινότητα προσέρχεται γεμάτη αισιοδοξία, ανυπομονησία κι ελπίδα. Σε μια εποχή που η αμφιβολία, η ανασφάλεια κι ο φόβος κατακλύζουν όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής μας, το άνοιγμα των σχολείων κι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον αντικατοπτρίζονται στα πρόσωπα των μαθητών που αναζητούν τη γνώση.

Όμως, και φέτος η κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση αφήνει μεγάλα κενά, τα οποία καλούνται να καλύψουν με την υπευθυνότητα και την προσπάθειά τους μαθητές κι εκπαιδευτικοί, ώστε να ανταποκριθούν στις υγειονομικές προκλήσεις που διαφαίνονται.

Το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης παρά τα προβλήματα που υπάρχουν αποτελεί μια κατάκτηση της δημοκρατικής κοινωνίας. Με τους θεσμούς στη χώρα μας να διέρχονται μια πρωτοφανή κρίση λόγω των κυβερνητικών πρακτικών, είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε τα δημόσια σχολεία και να αγωνιστούμε για να γίνουν καλύτερα. Είναι επίσης χρέος όλων να φροντίσουμε ώστε μέσα από την παιδεία που προσφέρεται στα νέα παιδιά να προκύψουν αύριο υπεύθυνοι πολίτες με δημοκρατικά ιδεώδη, ήθος και την ικανότητα να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Εύχομαι επίσης στους γονείς να μπορέσουν να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, να τα υποστηρίξουν και να τα ενθαρρύνουν σε κάθε τους προσπάθεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.