Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Γάλλων επιστημόνων στον Δήμο Βισαλτίας. Ακολουθεί η έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Αναρτήθηκε: Jul 16, 2022 από serrestv2 στην κατηγορία: Διάφορα Πολιτικά προβολές: 90 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Βισαλτία: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Γάλλων επιστημόνων - Ακολουθεί η  έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής - Epiloges

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Γάλλων επιστημόνων στον Δήμο Βισαλτίας, στο πλαίσιο έρευνας των καλλιεργειών της περιοχής μας με έμφαση στους αμπελώνες. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και συγκεκριμένα τα δυο αρχαία πατητήρια σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού.

Για δέκα μέρες οι Γάλλοι επιστήμονες ξεναγήθηκαν σε περιοχές του Δήμου, συνομίλησαν με κατοίκους, παραγωγούς, γεωπόνους και ιστορικούς. Επισκέφθηκαν οινοποιία και αποστακτήρια στα όρια του δήμου. Εξέτασαν και κατέγραψαν τους τρόπους καλλιεργειών, την γεωγραφία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, στην προσπάθεια να καταλάβουν και να εξηγήσουν τις αλλαγές που επήλθαν στα εδάφη και στις καλλιέργειες με την πάροδο των ετών.

Σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο αναμένεται να φθάσει ομάδα αρχαιολόγων από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο για την έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.