Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Δήμος Βισαλτίας : Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Νιγρίτα η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 - Δηλώσεις του Δημάρχου

Αναρτήθηκε: Mar 25, 2022 από serrestv2 στην κατηγορία: Εκδηλώσεις Πολιτικά προβολές: 130 Tags (Λέξεις κλειδιά): Δήμος Βισαλτίας, Νιγρίτα, 25 Μαρτίου 1821
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Βισαλτίας - SERRESPOST

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Νιγρίτα η επέτειος της 25η Μαρτίου 1821, ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Αναστάσιος Λυμπούδης. Στην συνέχεια όσοι συμμετείχαν ακολούθησαν πεζοί τους ιερείς της τοπικής μας εκκλησίας και κατευθύνθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας.

Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο της Νιγρίτας και  η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, εκπρόσωπο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας κ. Χρήστο Δάρατζη, τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ Νιγρίτας κ. Ιωάννη Μιτσίλα, εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, την πολιτευτή του Ν. Σερρών, κα Στρείδου Πασχαλίνα, για την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, κ. Αναστάσιο Λυμπούδη, εκπρόσωπος των μαθητών Β΄/θμιας και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Νιγρίτας.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 αποκτά ισχυρό συμβολισμό. Οι πρόγονοί μας, οι αγωνιστές του '21 έγραψαν με αίμα το όνομά τους στην ιστορία. Πολέμησαν γενναία εναντίων των Τούρκων κατακτητών και πέθαναν για τα ιδανικά τους, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας, για την δημοκρατία και κάθε πανανθρώπινο ιδεώδες. Η χάρις της Παναγίας, την οποία γιορτάζει, επίσης, σήμερα ο Ελληνισμός, να μας προστατεύει, να φωτίζει τα βήματά μας και να απαλύνει τον πόνο μας. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς ας δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους μας, ιδιαίτερα στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, πίστη και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους. Εύχομαι να σταματήσει γρήγορα αυτός ο πόλεμος και κάθε πόλεμος ώστε να συμβιώσουμε επιτέλους όλοι οι λαοί αρμονικά και ειρηνικά. Τιμή και δόξα στους Έλληνες Αγωνιστές μας, τη μνήμη των οποίων τιμούμε σήμερα! Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!»Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.