Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Θένια Χαραλαμπίδου : Η μελέτη του Αρδευτικού Άνω Βροντούς – Ορεινής τι απέγινε κ. Δήμαρχε;

Αναρτήθηκε: Jan 19, 2022 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 73 Tags (Λέξεις κλειδιά): Θένια Χαραλαμπίδου
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Η μελέτη του Αρδευτικού Άνω Βροντούς - SERRESPOST

Η Ορεινή και η Άνω Βροντού είναι τα δύο ορεινά και απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Σερρών όπου ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για τους αγρότες της περιοχής είναι η έλλειψη αρδευτικού δικτύου.

Χαρακτηριστικά το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Ανω Βροντού η ανομβρία και η έλλειψη του αρδευτικού δικτύου, ήταν οι αιτίες της μειωμένης παραγωγής πατάτας. Ένα εκλεχτό προϊόν της Σερραϊκής αγροτικής γης για το οποίο όλοι μας είμαστε περήφανοι.

Εάν η Δημοτική Αρχή προχωρούσε την μελέτη του αρδευτικού δικτύου Άνω Βροντούς και Ορεινής, θα δρομολογούσε μια πορεία ενεργειών, ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να δοθεί λύση σε αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Μπήκε – βγήκε η μελέτη στο τεχνικό πρόγραμμα

Αρχικά, η σύνταξη της μελέτης του αρδευτικού εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών για το έτος 2021 (κωδικός αριθμός 70.7413.065) με αρχικό προϋπολογισμό 36.520 ευρώ. Στη συνέχεια όμως, η Δημοτική Αρχή Χρυσάφη επέλεξε με την τροποποίηση που έκανε τον Αύγουστο του 2021 να μεταφερθούν τα χρήματα που προορίζονταν για τη μελέτη σε άλλες δράσεις, την ίδια στιγμή που οι αγρότες της περιοχής «πάλευαν» με τη λειψυδρία. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο νέο τεχνικό πρόγραμμα για τα έργα του 2022 που κατέθεσε καθυστερημένα η Δημοτική Αρχή Χρυσάφη στις 30 Δεκεμβρίου 2021, στον κωδικό αριθμό του έργου της μελέτης υπάρχουν μόλις 520 ευρώ!

Υπάρχουν δημότες δεύτερης κατηγορίας;

Χαίρομαι καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, το αντίστοιχο έργο του αρδευτικού δικτύου Λευκώνα – Μητρουσίου προχωράει, όμως αναρωτιέμαι: οι κάτοικοι των ακριτικών μας χωριών Ορεινής και Άνω Βροντούς είναι δεύτερης κατηγορίας δημότες; Για ποιο λόγο αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση;Ξεκινά η μελέτη ΟΧΙ το έργο

Διάβασα την «αισιόδοξη» ανακοίνωση του κ. Δημάρχου σχετικά με το αρδευτικό δίκτυο Λευκώνα – Μητρουσίου.

Απλά θα ήθελα να ενημερώσω τον αξιότιμο κ. Δήμαρχο, εάν έχουν παραλείψει να τον ενημερώσουν οι συνεργάτες του ή εάν δεν το έχει αντιληφθεί, ότι αυτή τη στιγμή προέκυψε ο ανάδοχος για την ΜΕΛΕΤΗ και ΟΧΙ για το ΕΡΓΟ.

μισή αλήθεια…

Καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα γίνει η μελέτη και εάν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, σε δύο χρόνια θα παραδοθεί η μελέτη για τον σχεδιασμό του έργου. Στη συνέχεια η τότε η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τη διαδικασία του διαγωνισμού για να βρεθεί εταιρεία που θα κατασκευάσει το αρδευτικό δίκτυο, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Όπως ο θυμόσοφος λαός συνηθίζει να λέει: «η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα».


Θένια Χαραλαμπίδου

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σερρών
Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.