Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Γ. Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ραγίζοντας τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίαςΕμείς οι Συνταξιούχοι, μέλη του Σωματείου, που συμμετέχουμε, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ.  στην εκλογοαπολογιστική Γ. Σ. της 11ης Νοέμβρη 2021 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών, αφού ακούσαμε την εισήγηση και τις ομιλίες των μελών, διαπιστώνουμε ότι :

v Οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των πλουτο- παραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, των πρώτων υλών και προϊόντων καθώς και η γιγάντωση των εξοπλισμών, εγκυμονούν κινδύνους γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.

v Οι ανταγωνισμοί της αστικής  τάξης της χώρας μας και της Τουρκίας, για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής, με δεδομένη την αναθεωρητική και επιθετική στάση της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για εξοπλιστικά προγράμματα, μόνο καλό δεν θα φέρουν στους λαούς των δύο χωρών.

v Η διατήρηση, ο εκσυγχρονισμός και η δημιουργία και νέων αερικανονατοϊκών βάσεων δεν εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας μας, γίνονται στα πλαίσια των επιθετικών ΝΑΤΟΪΚΩΝ σχεδιασμών και μετατρέπουν την χώρα μας σε μόνιμο  στόχο.

v Έντονη ανησυχία μας προκαλεί η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού  με την λογική κόστος – όφελος. Αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ρίχνει όλη την ευθύνη στον λαό μας, κουνάει το δάκτυλο, μας λέει ότι έχουμε ατομική ευθύνη  και συμβάλουμε στην εξάπλωση του ιού. Κλείνει τα «μάτια» και  κάνει πως δεν βλέπει ότι η μεγάλη διασπορά      του ιού   γίνετε στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μ.Μ.Μ. Αντί να ενισχύσει τον Δημόσιο τομέα  της υγείας , τον συρρικνώνει περισσότερο, δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα, αλλά πληρώνει πανάκριβα τις υπηρεσίες του, στέλνοντας πελάτες τους ασθενείς, παραγεμίζοντας τα χρηματοκιβώτια των εμπόρων της υγείας. Δεν  ακολουθεί ολοκληρωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα με πλήρη ενημέρωση του λαού, αφήνοντας έτσι χώρο στις διάφορες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές  και  σκοταδιστικές θεωρίες να σπέρνουν σύγχυση, έτσι ώστε σημαντική μερίδα του πληθυσμού να είναι επιφυλακτική, ακόμη και να αρνείται  το εμβόλιο.

v Η κυβέρνηση σε περίοδο πανδημίας και καραντίνας, σαν τον λύκο που στην αναμπουμπούλα χαίρετε, ψήφησε μια σειρά νόμους που κατακρεουργούν τις εργασιακές σχέσεις, κατήργησε το 8ωρο, θέσπισε δύο ώρες απλήρωτης υπερωρίας την ημέρα, περιορίζει το δικαίωμα και την περιφρούρηση της απεργίας, ποινικοποιεί την ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς καταργεί ουσιαστικά τις Σ.Σ.Ε. Φακελώνει τα συνδικάτα και τα μέλη τους, καταργεί τις δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογικές διαδικασίες εφαρμόζοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου θα μπορούν να επεμβαίνουν οι εργοδότες και οι ενώσεις τους και να ελέγχουν τα πάντα.

v Συνεχίζοντας την πολιτική του Σύριζα και του νόμου Κατρούγκαλου, που δήλωνε προεκλογικά ότι θα τον καταργήσει, έδωσε τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντάς την από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιϊτικό σύστημα, απαξιώνει συστηματικά τον ΕΦΚΑ δεν προσλαμβάνει το αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία του προσωπικό, αναθέτοντας σε ιδιώτες την διεκπεραίωση των χιλιάδων εκκρεμών αποφάσεων συνταξιοδότησης. Ιδιωτικοποιεί την Επικουρική ασφάλιση, παραδίνοντας από 1-1-2022 στα κοράκια των ασφαλιστικών ομίλων, μετατρέποντας τους ασφαλισμένους σε «επενδυτές» οι οποίοι θα ξέρουν τι θα πληρώνουν αλλά δεν θα ξέρουν τι σύνταξη θα πάρουν και αν θα πάρουν, αυτό που σίγουρα θα πάρουν είναι το ρίσκο της «επένδυσης».

v Το διάστημα αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα και η τωρινή της Ν.Δ. που δήλωνε ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Σ. τ. Ε. μας κορόιδευαν συστηματικά, βιάζοντας την ψυχολογία μας, προπαγανδίζοντας μέσω της πλειοψηφίας των ΜΜΕ ότι τάχα, κάνοντας αγωγές οι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω, μέσω των δικαστηρίων, ότι τους έχει παρακρατηθεί τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Είναι μια καλοστημένη επιχείρηση φθοράς των συνειδήσεων των συνταξιούχων και της εργατικής τάξης. Μιά ευθεία βολή ενάντια της δοκιμασμένης αξίας, της ενότητας και των ταξικών αγώνων, μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει και αποκτήσει δικαιώματα και όχι μέσω των δικαστηρίων.

v   Δηλώνουμε ότι παρά του ότι είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, δεν είμαστε από- μαχοι της ζωής και όσο αναπνέουμε και στεκόμαστε στα πόδια μας θα δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε πίσω ότι παράνομα μας έχει παρακρατηθεί, για να μείνουν στα χαρτιά και να ανατραπούν όλοι  οι αντισυνταγματικοί και αντεργα- τικοί νόμοι, για να μην αφήσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γίνουν σκλάβοι του 21ΟΥ αιώνα.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε :     

ü Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, του νόμου Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, την επαναφορά των συντάξεων  (κύριων και επικουρικών) στα επίπεδα του2009

ü Να γίνουν τώρα άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να γίνουν ΜΕΘ με το εξειδικευμένο προσωπικό που χρειάζεται, να ανοίξουν σε όλη τη χώρα οι δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες που έκλεισαν στα χρόνια των μνημονίων, να δημιουργηθούν δημόσιες πλήρως εξοπλισμένες δομές οίκων ευγηρίας.

ü Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τώρα όλα τα αναδρομικά που δικαιούνται, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

ü Να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, με κατώτερη σύνταξη τα 600 €.

ü Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθεί το 0,5% που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό, για την ενίσχυση των συνταξιούχων.

ü Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η πληρωμένη 13η και 14η σύνταξη.

ü Να οριστεί το κατώτερο αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 € τα αναδρομικά των συντάξεων να καταβάλλονται άτοκα και να μην φορολογούνται.

ü Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία.

ü Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή νομοθεσία.

ü Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

ü Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ και να εξοπλιστεί με τον απαραίτητο  εξοπλισμό για την γρήγορη έκδοση όλων των συντάξεων. Να ακυρωθεί η εκχώρηση της έκδοσης των συντάξεων από δικηγόρους και λογιστές.

ü Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από τις φωτιές τους σεισμούς και τις πλημύρες.

ü Να μειωθούν  οι τιμές στην ενέργεια στο ρεύμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με κατάργηση του Φ.Π.Α.

Ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της Γ.Σ.

Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.