Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Παρουσία Λευτέρη Αβραμάκη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Σερρών στην Πύλη Εισόδου του Προμαχώνα

Αναρτήθηκε: Nov 23, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 105 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, βρέθηκε σήμερα στον Προμαχώνα για να λάβει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Σερρών στα πλαίσια της απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου. Στη δυναμική αυτή κινητοποίηση το παρόν έδωσαν εκατοντάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης κι εργαζόμενοι καθώς κι εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων του Νομού, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης, που έχουν βάλει στο στόχαστρο την οικονομική αυτή δραστηριότητα.

Οι υγειονομικοί περιορισμοί και η μείωση της κίνησης, η ραγδαία πτώση του τζίρου από την επιβολή των μέτρων, η μετατροπή των εργαζομένων στα καταστήματα σε ελεγκτικές αρχές, το ύψος των προστίμων, η κρατική οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων αυτών αποτελούν τα πιο βασικά αιτήματα του κλάδου. Ο κλάδος της εστίασης έχει δεχθεί το πιο ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, ενώ δεν υπήρξε ανάλογη η οικονομική στήριξη από το κράτος. Η υποχρέωση πλέον του συνόλου των επιχειρήσεων αυτών να επιστρέψουν τμήμα των ενισχύσεων που έλαβαν στα πλαίσια της επιστρεπτέας προκαταβολής σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας και την μείωση του τζίρου οδηγούν τον κλάδο αυτό και το σύνολο της αγοράς σε ασφυξία.


Με αφορμή τα παραπάνω ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:


«Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο βαριά τραυματισμένους κλάδους της οικονομίας μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας. Για σχεδόν ένα χρόνο τα καταστήματα αυτά έμειναν κλειστά, ενώ το υπόλοιπο διάστημα λειτούργησαν με περιορισμούς που είχαν σημαντική επίδραση στο τζίρο τους και κατ’ επέκταση βρέθηκαν αντιμέτωπα με την επισφάλεια της επιβίωσής τους. Σήμερα, λοιπόν, βρίσκονται ενώπιον μιας ακόμη σειράς μέτρων που οδηγεί στη μείωση της κίνησης, την πλέον του 50% για το Νομό Σερρών πτώση του τζίρου τους και την απροθυμία της κυβέρνησης να παράσχει κάποια ενίσχυση. Αναφορικά με την απροθυμία, δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον κλάδο ως αχάριστο, ανατρέχοντας στις ενισχύσεις που χορήγησε η κυβέρνηση κατά το διάστημα του lockdown.

Οι μνήμες, όμως, του χειμώνα που πέρασε είναι νωπές για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, σημαντικό μέρος των οποίων δεν κατάφερε να ξανανοίξει υπό το βάρος των χρεών και της έλλειψης ρευστότητας. Για το λόγο αυτό βρεθήκαμε όλοι συγκεντρωμένοι στην Πύλη Εισόδου του Προμαχώνα, σε μια συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα σύνορα της χώρας, για να ενισχύσουμε τον αγώνα των ανθρώπων ενός από τους πιο ενεργούς κλάδους της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Για να αποτρέψουμε έναν ακόμη μαύρο χειμώνα για την εστίαση. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες και την αγάπη της για τις μεγάλες αλυσίδες και να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο που έρχεται για χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες του κλάδου.»Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.