Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Ομιλία Λευτέρη Αβραμάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Αναρτήθηκε: Nov 15, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 129 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρης Αβραμάκης κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου με τίτλο «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Κατά την ομιλία του ο βουλευτής εστίασε στην έξαρση της εγκληματικότητας ιδιαίτερα το τελευταίο χρόνο με την ανεξέλεγκτη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, τις γυναικοκτονίες, τις κλοπές και τις ληστείες να αγγίζουν πρωτόγνωρα επίπεδα. Αυτός είναι και ο λόγος που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο σε αυτή τη φάση το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκοντας με την δρακόντεια αυστηροποίηση των ποινών σε μια σειρά εγκλήματα να θεμελιώσει μια επίπλαστη αίσθηση ασφάλειας στην κοινωνία.

Κύριος στόχος της κυβέρνησης, λοιπόν, με την πλειοψηφία αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι η εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών για ασφάλεια και δικαιοσύνη και η επικοινωνιακή μόνο απάντηση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Όπως ανέφερε και ο βουλευτής στην ομιλία του, «η Κυβέρνηση αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την ενασχόληση με την ουσία του προβλήματος, που έγκειται σε μια συνολική πολιτική για το έγκλημα, την ενίσχυση της αστυνομίας για την αποτελεσματικότερη πρόληψη, την γρήγορη και δίκαιη απονομή δικαιοσύνης, την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος. Σε μια προσπάθεια της να ακυρώσει τη φιλελεύθερη μεταρρύθμιση των ποινικών κωδίκων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. διολισθαίνει σε δρόμους που «πόρρω απέχουν από την φιλελεύθερη παράδοση της ΝΔ».

Στη συνέχεια ο βουλευτής έκανε αναφορά στην απαράδεκτη τροποποίηση του αρθ. 191 ΠΚ για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, κατά την οποία πλέον θα τιμωρείται βαρύτερα σε σχέση με πριν όποιος τελεί τη νέα αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος δηλ. όποιος διαδίδει η διασπείρει ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία Ο Λευτέρης Αβραμάκης χαρακτήρισε την διάταξη αυτή του νομοσχεδίου «μνημείο κακής νομοθέτησης» και υποστήριξε πως αντίκειται στο αρ. 7 Συντ. καθώς είναι απολύτως αόριστη στη διατύπωσή της. Επιπλέον τυποποιούνται σε αυτήν ένα σύνολο συμπεριφορών που ακουμπούν στον πυρήνα του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης την οποία στοχεύει το ψηφιζόμενο νομοσχέδιο να ποινικοποιήσει. Απώτερος στόχος, ασφαλώς, είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης να φιμώσει τους πολίτες που διαφωνούν με την πολιτική της και το εκφράζουν ευθαρσώς στα social media και στους οποίους στοχεύει να εφαρμόσει ένα νέο Δίκαιο του Εχθρού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι τα social media απειλούν τη δημοκρατία». Έρχεται, λοιπόν, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό και με μια πραγματική απειλή για τη δημοκρατία να αντιμετωπίσει τις απειλές που δέχεται η ίδια από τη λαϊκή αποδοκιμασία.

Ακολούθως, ο Λευτέρης Αβραμάκης αναφέρθηκε στην τροπολογία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη γυναικοκτονία και κάλεσε τους βουλευτές του κοινοβουλίου να την υπερψηφίσουν, καθώς αποτελούν πλεόν οι δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους ένα φαινόμενο που εντείνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Ο βουλευτής έκλεισε με την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για την μεταφορά 90 εκατ. από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης προς το λογαριασμό του Δημοσίου για την κάλυψη του επιδόματος θέρμανσης. Ο Λευτέρης Αβραμάκης αναφέρθηκε στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την συμπερίληψη της τηλεθέρμανσης στις επιδοτούμενες μορφές θέρμανσης, παρατηρώντας πως ακόμη δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών στο συγκεκριμένο ζήτημα. Με αφορμή αυτό κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν σε αύξηση του ποσού των 90 εκατ. από το Ταμείο ώστε να λάβουν τελικά επίδομα θέρμανσης και οι χρήστες της τηλεθέρμανσης.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.