Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Εν μέσω ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση της ΝΔ χαρίζει τη ΔΕΗ».

Αναρτήθηκε: Oct 30, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 124 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης, ΝΔ, ΔΕΗ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΗ ότι επίκειται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του δημοσίου, δήλωσε:

«Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να χαρίσει περιουσία του ελληνικού λαού σε ιδιώτες. Με την απόφαση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκ € της ΔΕΗ χωρίς την συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, το δημόσιο χάνει την πλειοψηφία του 51% και θα κατέχει πλέον το 34%. Η απόφαση αυτή που ακολουθεί την πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς, έρχεται σε συνέχεια της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ δικαιολογείται από την κυβέρνηση στη βάση της συγκέντρωσης κεφαλαίων για την επέκταση της ΔΕΗ στις ΑΠΕ και την εξαγορά παραγωγικών μονάδων στα Βαλκάνια. Κοινώς η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. Τα χρήματα δε που θα συγκεντρωθούν δεν θα έρθουν καν στον ελληνικό λαό αλλά θα «αξιοποιηθούν» για να μεγαλώσει το χαρτοφυλάκιο της ιδιωτικής ΔΕΗ.

Ο κ Μητσοτάκης ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του που ξεπούλησε τον ΟΤΕ για να έχει ο ελληνικός λαός τις ακριβότερες χρεώσεις σε υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη, επιμένει να κάνει business με τη ΔΕΗ σε μια συγκυρία που όλος ο πλανήτης αναζητά τρόπους ανάκτησης του δημοσίου ελέγχου για να επιτευχθεί η ενεργειακή ασφάλεια. Η «επιχείρηση ξεπουλήματος» της περιουσίας του ελληνικού λαού δεν ανακόπτεται παρά το ότι γινόμαστε όλοι μάρτυρες των ακραίων ανατιμήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος που προκαλούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στο χρηματιστήριο της  ενέργειας εξανεμίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και εκτοξεύοντας συνολικά το κόστος ζωής. Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πως δεν ακούει την άρνηση των ιδιωτών παρόχων για τον περιορισμό της επιβάρυνσης των καταναλωτών και επιμένει στο αφήγημα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται προς όφελος του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα από το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων που έκανε η ΝΔ εμφανίζονται κερδισμένες μόνο λίγες κρατικοδίαιτες οικογένειες που αποκτούν δικαιώματα σε επιχειρήσεις μηδενικού ρίσκου, εξασφαλισμένων κερδών και πολλές φορές μονοπωλιακού χαρακτήρα. Το πρόσφατο παράδειγμα της Εγνατίας που κόστισε στον ελληνικό λαό 6 δις και χαρίστηκε για 1,5 δις και την άδεια πολλαπλασιασμού των αντιτίμων των διοδίων είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των τελευταίων νεοφιλελεύθερων του κόσμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει ξεπουλήσει τα πάντα έναντι πινακίου φακής. Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια, ασφαλιστικά ταμεία, νερά, δάση και ακρογιαλιές της Ελλάδας προς όφελος των ιδιωτών. Στο τέλος όπως εύστοχα σχολιάζουν σήμερα πολλοί, το μόνο «δημόσιο» που θα έχει μείνει είναι η οικογένεια Μητσοτάκη και τα χρέη της ΝΔ.

Είναι χρέος όλων μας να σταματήσουμε αυτό το ξεπούλημα της περιουσία τους ελληνικού λαού άμεσα. Οφείλουμε όλοι να στείλουμε σαφές και ηχηρό μήνυμα πριν από τις 19 Οκτώβρη όταν και θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για να επικυρώσει την κατάπτυστη αυτή απόφαση της διορισμένης από τη ΝΔ διοίκησης της επιχείρησης» Η Ηη ΙΠ.   

 

Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.