Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Τα παιδιά μας αψηφώντας τις δυσκολίες θα καταφέρουν να τερματίσουν και αυτή τη χρονιά στον σκληρό αγώνα της γνώσης και της προόδου.»

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, παραβρέθηκε σήμερα στους αγιασμούς του 18ου Δημοτικού Σχολείου, του 4ου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου Σερρών για να σταθεί δίπλα στα παιδιά, που ξεκινάνε ακόμη μία σχολική χρονιά υπό τη σκιά της πανδημίας.

 Στα πλαίσια της παρουσίας του αυτής ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

 «Σήμερα τα παιδιά μας θα ακούσουν ξανά το σχολικό κουδούνι, που θα τους καλέσει στην νέα σχολική χρονιά. Θα βρεθούν ξανά με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, θα μπουν ξανά στις σχολικές αίθουσες, θα συναντηθούν με τους εκπαιδευτικούς. Κι ενώ αυτές οι στιγμές είναι στιγμές χαράς για όλους και όλες, φέτος τη χαρά αυτή μετριάζει η επίμονη παρουσία της πανδημίας που θα σημαδέψει άλλο ένα σχολικό έτος, ο φόβος και η ανησυχία για τον κίνδυνο μετάδοσης, για την ασφάλεια των παιδιών. Όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα επιτείνει η ελλιπής κυβερνητική πρόνοια, που επιμένει στις σχολικές αίθουσες των 27 άτομων, στην άρνηση πρόσληψης επιπλέον εκπαιδευτικών, αλλά και προσωπικού καθαριότητας, στην οικονομική επιβάρυνση των γονέων και των εκπαιδευτικών, αφού θα υποχρεούνται να καλύπτουν το κόστος των test ανίχνευσης από την τσέπη τους, στο κλείσιμο των σχολικών εκείνων τμημάτων που θα διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό το 50% + 1 των μαθητών.

Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες με την υψηλή διακινδύνευση θα ήθελα να ευχηθώ στα παιδιά μας καλή σχολική χρονιά με υπομονή και προσοχή. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και σε γονείς και εκπαιδευτικούς που έχουν φέτος να επιτελέσουν ένα επιπλέον δύσκολο καθήκον, να φροντίσουν δηλ. πέρα από όλα τα άλλα και για την τήρηση των μέτρων και την ασφάλεια των παιδιών. Η δίψα για γνώση και μόρφωση και η ανάγκη για πρόοδο μαζί με τη δική μας συνδρομή, ως γονέων, εκπαιδευτικών και θεσμικών οργάνων, θα φωτίσουν το δρόμο των παιδιών, ώστε να φτάσουν στο τέλος υγιή και δυνατά στον πολυπόθητο προορισμό.»

 


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.