Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Παρέμβαση Χατζηβασιλείου στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την επέτειο 10 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης - Μήνυμα κατά της κακοποίησης

Αναρτήθηκε: Aug 4, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Κόσμος προβολές: 232 Tags (Λέξεις κλειδιά): Τάσος Χατζηβασιλείου
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Παρέμβαση στη συζήτηση για την συμπλήρωση 10 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που προστατεύει γυναίκες και παιδιά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, έκανε σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

 Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι η πραγματική ισότητα για όλους είναι μια μάχη που δίνεται καθημερινά και που δεν μπορεί να κερδηθεί, αν δεν εξασφαλίσουμε ότι τα κράτη προστατεύουν ουσιαστικά τις γυναίκες από την κακοποίηση και τη βία. «Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί ορόσημο στην προστασία γυναικών και παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι τελευταία η Σύμβαση γίνεται δυστυχώς εργαλείο πολιτικής και δήλωσε απογοητευμένος για την αποχώρηση της Τουρκίας από αυτήν. «Το γεγονός ότι ορισμένα κράτη δεν επικύρωσαν τη Σύμβαση, δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με αυτούς που ηγούνται και όχι με εκείνους που μένουν πίσω», ήταν η απάντηση του βουλευτή στους Τούρκους συναδέλφους του.

 «Το χρωστάμε σε κάθε παιδί και κάθε γυναίκα στην Ευρώπη να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή κόσμο, μια κοινωνία που προστατεύει από τη βία και την κακοποίηση. Το χρωστάμε στις μητέρες και τα παιδιά μας», κατέληξε ο Σερραίος βουλευτής.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.