Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Ομιλία Λευτέρη Αβραμάκη στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022 – 2025 «Ποιος θα πληρώσει όλους αυτούς τους φόρους που προβλέπει να εισπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ στα επόμενα χρόνια;»

Αναρτήθηκε: Jul 31, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 83 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022 – 2025 μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σε σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ αφού από τη μία τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών περιγράφουν ένα success story με τις προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας από την άλλη ο Υπουργός Ανάπτυξης περιγράφει ένα σκηνικό χρεοκοπίας σε δημόσιες τοποθετήσεις του για να τους πείσει να υιοθετήσουν παράλογα μέτρα. Τελικά για την κυβέρνηση το success story από τη χρεοκοπία και την κατάρρευση είναι ένα τσιγάρο δρόμος».

Σε ότι αφορά τα όσα περιλαμβάνονται στις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προβλέπει

  • Αύξηση των φόρων εισοδήματος κατά 45,73% από το 2021 έως το 2025.

  • Αύξηση φόρων εισοδήματος φυσικών προσώπων σε μια τριετία κατά 31,73%

  • Αύξηση 145,21% των φόρων των εταιριών και των λοιπών νομικών προσώπων

  • Αύξηση των εσόδων από έμμεσους φόρους κατά 22,4% μέσα σε μια τριετία,

  • Αύξηση του ΑΕΠ κατά 26,1% μέχρι το 2025

  • Αύξηση των επενδύσεων κατά 30,3% μέσα σε ένα μόλις χρόνο (2022)

«Πρόκειται για ευχολόγια που θα αναθεωρηθούν πριν καν ολοκληρωθεί το 2021 όπως έγινε και με τον προϋπολογισμό. Οι προβλέψεις της ΝΔ στην οικονομία αναθεωρούνται πριν στεγνώσει το μελάνι του εθνικού τυπογραφείου» δήλωσε χαρακτηριστικά για να αναρωτηθεί στη συνέχεια, «Πώς θα ανέβει η κατανάλωση και το ΑΕΠ με παγωμένους τους μισθούς του δημοσίου τομέα, παγωμένες τις συντάξεις και μείωση των αποδοχών δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που δεν θα αμείβονται για υπερωρίες, δεν θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δουλειά λόγω του ελαστικού ωραρίου και θα αμείβονται για μέρος της εργασίας τους με ρεπό; Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι επενδυτές που περιμένουν την έλευση του 2022 τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι χιλιάδες επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με το λουκέτο; Ποιοι θα πληρώσουν όλους αυτούς τους έμμεσους κα άμεσους φόρους όταν η αγοραστική δύναμη των φορολογούμενων μειώνεται καθημερινά εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και όταν η ακραία ύφεση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι πλήττει πρώτα και κύρια την κατανάλωση».

Ακόμα όμως και με αυτές τις προβλέψεις καταδεικνύεται η βασική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ. Εάν η χώρα πετύχει αυτούς τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί δεν γίνεται προσπάθεια να διανεμηθούν δίκαια τα αποτελέσματα αυτής της ανάπτυξης; Γιατί δεν βλέπουμε μια πρόθεση έστω αυξήσεων σε μισθούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και στις συντάξεις αλλά αντίθετα οι αποδοχές συνταξιούχων και εργαζόμενων παραμένουν παγωμένες; Διότι η κυβέρνηση, πιστή στα ιδεολογήματα που προκάλεσαν την χρεοκοπία θέλει τα κέρδη της ανάπτυξης να συγκεντρώνονται σε λίγους και τα βάρη της εκάστοτε κρίσης να τα μοιράζεται ο ελληνικός λαός. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό καθώς η κυβέρνηση και παρά την γιγάντωση των εσόδων που σκιαγραφεί προβλέπει τη μείωση των δαπανών για το κοινωνικό κράτος τόσο ως προς το ΑΕΠ όσο και σε απόλυτους αριθμούς.

Συγκεκριμένα τα ανώτατα όρια δαπανών του Υπουργείου Υγείας μειώνονται κατά 106 εκατ ευρώ από το 2022 έως το 2025 παρά το ότι σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν την ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων συστημάτων υγείας, ενώ από το 2021 έως το 2022 η κυβέρνηση προβλέπει τη μείωση των δαπανών κατά άλλα 100 εκατ ευρώ. Στην παιδεία, με τα τεράστια ελλείματα και κενά στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση προβλέπει τη μείωση των δαπανών κατά 350 εκατ ευρώ.

Η ΝΔ δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από την χρεοκοπία της χώρας και τα Μνημόνια ούτε από τη νέα οικονομική και κοινωνική κρίση που προκάλεσε η πανδημία. Η ΝΔ υπόσχεται μια νέα ακόμα πιο βίαιη μεταβίβαση του πλούτου στα χέρια λίγων. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπόσχεται μια δίκαιη οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση που θα αφορά το σύνολο της Ελλάδας και την ελληνική Περιφέρεια. Δεσμευόμαστε για μια ουσιαστική μετάβαση σε μια λειτουργική, δίκαιη και βιώσιμη Ελλάδα που θα συγκλίνει με τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες με σταθερότητα, θα παράγει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και θα στηρίζεται στην αξία και τις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Κλείνοντας ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει voucher 150 € στους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα πάντα εξαγοράζονται. Αντί να προσπαθήσει να πείσει τους νέους να εμβολιαστούν προκρίνει τη δωροδοκία. Αυτή η αντίληψη που χαρακτηρίζει τον κ Μητσοτάκη, είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία».

Στο link ολόκληρη η ομιλία 

https://www.youtube.com/watch?v=sIHgkZB4yqM

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.