Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Οι στοχοποιητικές για το νοσηλευτικό προσωπικό δηλώσεις του Βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαραβέγια αποκαλύπτουν την ιδεολογική δυσανεξία της ΝΔ προς το κοινωνικό κράτος.»

Αναρτήθηκε: Jul 30, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 89 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Μαραβέγια περί ευθύνης των νοσηλευτικού προσωπικού για τη δυσμενή κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε:

 

«Δεν είναι πρώτη φορά για το κόμμα της ΝΔ η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας που παρατηρήθηκαν σε πολλά από αυτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μεσούσης αυτής ο Υφυπουργός Υγείας είχε στοχοποιήσει τους ιατρούς του ΕΣΥ για τους αυξημένους θανάτους στις ΜΕΘ, δηλώνοντας πως πρέπει να ξεκινήσει η διερεύνηση ποινικών ευθυνών σε βάρος τους. Σήμερα μετά από κάποιους μήνες κι ενώ ανοίγει ξανά η συζήτηση για τη μεγάλη θνητότητα στις ΜΕΘ covid - 19 των δημόσιων νοσοκομείων, ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστα Μαραβέγιας έσπευσε να ρίξει ευθύνες στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ειδικότερα, παρουσίασε στη Βουλή επιστολή που υποστήριξε ότι έλαβε από πολίτη που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στην οποία καταγράφονταν παράπονα για καθυστερήσεις στην νοσηλεία ασθενών από νοσοκόμες. Με βάση αυτή ισχυρίστηκε ότι «η κακή νοσηλευτική υπηρεσία μπορεί να παίξει ρόλο, ακόμα και στην επιβίωση» ενώ συνέχισε υποστηρίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν μέχρι και απολύσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Βέβαια, κατά τη διατύπωση των επιχειρημάτων του ο Βουλευτής της ΝΔ δεν έλαβε υπόψιν την αποδεδειγμένα ελλιπέστατη πολιτική του κόμματός του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Δεν αναφέρθηκε στο χαμηλό αριθμό προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κι ενώ τα νοσοκομεία γονάτιζαν υπό το βάρος των χιλιάδων περιστατικών covid – 19. Δεν συμπεριέλαβε στο σκεπτικό του το μικρό αριθμό κλινών ΜΕΘ και την πεισματική άρνηση της Κυβέρνησης να δαπανήσει χρήματα για τη δημιουργία νέων. Εντόπισε ευθύνη μόνο στο υγειονομικό προσωπικό κι εν προκειμένω στις νοσηλεύτριες που έδωσαν και δίνουν τη μάχη ενάντια στον covid – 19 με αυταπάρνηση και διακινδυνεύοντας τη δική τους υγεία.

Όσο κι αν θα θέλαμε, λοιπόν, να θεωρήσουμε πως η δήλωση αυτή εκφράζει απολύτως προσωπικές απόψεις του Βουλευτή Μαραβέγια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως τέτοιες απόψεις είναι απολύτως ενταγμένες σε μια γενικότερη αντίληψη που έχει η Κυβέρνηση της ΝΔ για οτιδήποτε δημόσιο, για το κοινωνικό κράτος. Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών της πλειοψηφίας που το αποδεικνύουν είναι καθημερινές.

Ο Βουλευτής Μαραβέγιας επομένως εξέφρασε κι αυτός με τη σειρά του μια συνειδητή στόχευση της παράταξής του, αποσείωντας παράλληλα τις ευθύνες της Κυβέρνησης για τον μεγάλο αριθμό θνητότητας σε πολλά νοσοκομεία της χώρας μας (στις Σέρρες μόλις προχθές ανακοινώθηκε πως η θνητότητα των περιστατικών covid ανέρχεται στο 82,8%). Αντί, λοιπόν, να έχουν την ευθιξία, κυβέρνηση και βουλευτές της πλειοψηφίας να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την αποτυχία τους, αυτοί επιμένουν να πετάν το μπαλάκι της ευθύνης στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, προωθώντας παράλληλα τον αντικοινωνικό σχεδιασμό τους για την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και του κοινωνικού κράτους. Αντί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αγκαλιάσουν με τις πολιτικές τους τα ευάλωτα στρώματα, αυτοί με μια σειρά πολιτικών αποφάσεων και νομοσχεδίων τους γυρνάνε την πλάτη, οδηγώντας τους στην απόγνωση. Έχει φτάσει πλέον ο καιρός να μπει φρένο σε αυτούς τους απάνθρωπους σχεδιασμούς.»

 

Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.