Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος»

Αναρτήθηκε: Jul 7, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 178 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Με αφορμή την αλματώδη αύξηση των τιμών χονδρικής του ηλεκτρισμού και τις διαρκείς αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που βλέπουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Η πραγματικότητα της διαρκούς μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών σε συνδυασμό με την διαρκή αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και της παραγωγής, διαμορφώνουν μια μη βιώσιμη πραγματικότητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαρύτατες ευθύνες τόσο για την άμεση αύξηση των τιμών του ρεύματος που επέβαλε το Σεπτέμβριο του 2019, όσο και για την μετακύλιση της ανόδου των χονδρικών τιμών ηλεκτρισμού στους καταναλωτές. Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία παρέμβαση προκειμένου οι καταναλωτές να επωφεληθούν της πτώσης των τιμών χονδρικής τους χειμερινούς μήνες επιτρέποντας στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να αποκομίσουν υπερκέρδη πουλώντας ακόμα και τέσσερις φορές πάνω από την τιμή χονδρικής, ενώ τώρα παρακολουθεί ασυγκίνητη την μετακύλιση της ακραίας ανόδου των τιμών χονδρικής στους τελικούς καταναλωτές. Η μέση τιμή χονδρικής τον Ιανουάριο ήταν 55,612 ευρώ, τον Φεβρουάριο 50,878, τον Μάρτιο 58,693, τον Απρίλιο 64,063 και τον Μάιο 63,499 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ τον Ιούνιο ξεκίνησε περίπου στα 60 ευρώ και χθες (23/6/2021) η μέση τιμή υπολογιζόταν σχεδόν στα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αδιαφορεί για το γεγονός ότι το 63,6% των καταναλωτών δηλώνει ότι δυσκολεύετε να αποπληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος ενώ η αποσαφήνιση του τι τελικά πληρώνει ο καταναλωτής αποδεικνύεται δύσκολη εξίσωση για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών. Όπως τονίζουμε και σε σχετική ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 7485/24.06.2021) 54 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κατόπιν πρωτοβουλίας του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται διαρκώς από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία μάλιστα ανέχεται «παιχνίδια» εκατομμυρίων στην αγορά, που επιβαρύνουν περαιτέρω τους καταναλωτές. Η αδυναμία μάλιστα της ΡΑΕ να καθορίσει με ενιαίο και κατανοητό τρόπο την αποτύπωση της τιμολόγησης των ρητρών αναπροσαρμογής με βάση τη χονδρική τιμή, δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές οι οποίοι βλέπουν τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς να δυναμιτίζονται από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Απαιτούμε να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις ώστε να εποπτεύεται αποτελεσματικά η χονδρεμπορική αγορά και να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών, να σταματήσει η διαρκής άνοδος των τιμών της χονδρικής και να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός υπέρ των καταναλωτών με μείωση των λογαριασμών ρεύματος. Η οικονομία, τα νοικοκυριά, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν νέες επιβαρύνσεις. Η ραγδαία άνοδος των καυσίμων και των λογαριασμών ρεύματος που προκάλεσε η κυβέρνηση αυξάνουν ακόμα περισσότερο το κόστος διαβίωσης και τις τελικές τιμές των προϊόντων σε μια συγκυρία μάλιστα που η οικονομία βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση και τα εισοδήματα των πολιτών διαρκώς μειώνονται»


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.