Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

"Κοιτάμε Μπροστά" στην Κεντρική Μακεδονία : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΪΧ ΣΟΥ;

Αναρτήθηκε: Jun 23, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 62 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση προς την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κυρία Πατουλίδου, κατέθεσε χθες η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά, σχετικά με την ανάγκη προστατευτικών δράσεων για το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης (Σέϊχ Σου)

Η παράταξη ζητά να πληροφορηθεί πως μπορεί να βοηθήσει η διοίκηση της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης για πυρκαγιές κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δάσος, αν μπορεί να λειτουργήσει συντονιστικά μεταξύ των Δήμων και του Δασαρχείου και αν διατίθεται να μεσολαβήσει στην κεντρική διοίκηση για να περιγράψει τα πραγματικά δεδομένα και να εξασφαλίσει ότι είναι απαραίτητο για την προστασία του Σέιχ Σου.


Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:


ΠΡΟΣ:

Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Π.Κ.Μ., κ. Πατουλίδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Κ.Μ., κ. Γιουτίκα


Ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: ανάγκη προστατευτικών δράσεων για το Σέιχ Σου

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες προληπτικού καθαρισμού του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, αν και η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαϊου. Ένα μεγάλο μέρος του δάσους έχει χαθεί από την υλοτόμηση των προσβεβλημένων από το φλοιοφάγο έντομο (Tomicus piniperda) δένδρων και παράλληλα μεγάλες ποσότητες κομμένων κορμών και κλαδιών παραμένουν δίπλα στους δασικούς δρόμους, μέσα σε ρεματιές και μονοπάτια.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το Σέϊχ Σου, αυτή την εποχή με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι μία πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί και οι φορείς που εμπλέκονται στις δράσεις πρόληψης για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών έχουν υποχρέωση να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να απομακρυνθούν οι κομμένοι κορμοί των δένδρων και να θρυμματισθούν οι ποσότητες των κομμένων κλαδιών, που έχουν απομείνει και αποτελούν επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση, μεταξύ άλλων και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ώστε να κηρυχθεί το περιαστικό δάσος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να ληφθούν άμεσα προληπτικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας και να συνεργαστούν οι αρμόδιοι φορείς για να υλοποιήσουν άμεσα ένα πρόγραμμα καθαρισμού και απομάκρυνσης των υπολειμμάτων από τις υλοτομίες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα οικολογική καταστροφή.


Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

1. Με ποιούς τρόπους θα μπορούσε να βοηθήσει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας το Δασαρχείο και τους τρεις Δήμους που έχουν στην ευθύνη τους τμήματα του δάσους, ώστε να αυξήσουν τα μέτρα πυροπροστασίας για τη φετινή θερινή περίοδο; 

2. Θα μπορούσε να λειτουργήσει συντονιστικά ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ασυνεννοησίας και αρμοδιοτήτων που έχει διαπιστώσει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας μεταξύ των αρμοδίων φορέων;

3. Διατίθεται να μεσολαβήσει στην κεντρική διοίκηση για να μεταφέρει την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί και να εξασφαλίσει ότι είναι απαραίτητο για την προστασία του Σέιχ Σου;Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.