Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Στεκόμαστε δίπλα στον κόσμο των λαϊκών αγορών, που η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να εξοντώσει.»

Αναρτήθηκε: May 4, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Εύρεση & αγορά εργασίας προβολές: 318 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, επισκέφθηκε σήμερα με κλιμάκιο στελεχών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τις λαϊκές αγορές των Σερρών στα πλαίσια της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει το κόμμα πανελλαδικά για την ανάδειξη του νομοσχεδίου σκούπα για τις λαϊκές αγορές.

Το νομοσχέδιο αυτό, που έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση και αναμένεται να έρθει στη Βουλή μέσα στις επόμενες βδομάδες, πετάει έξω από τις λαϊκές αγορές παραγωγούς, μικροπωλητές και μικροεμπόρους ανοίγοντας το δρόμο στην άλωση των αγορών αυτών από τις μεγάλες εταιρείες.

Ειδικότερα προβλέπει:


  1. Την κατάργηση της παραγωγικής και επαγγελματικής άδειας. Πλέον αυτή θα ορίζεται ως θέση δραστηριοποίησης, την οποία οι πωλητές θα διεκδικούν μέσω Προκήρυξης για 3 χρόνια με την εφαρμογή χωρικών περιορισμών, ενώ οι θέσεις θα δημοπρατούνται μέσα από ένα μικτό σύστημα μορίων και χρηματικής προσφοράς.

  2. Την προκήρυξη των κενών θέσεων που θα προκύπτουν από τους φορείς λειτουργίας επιλέγοντας και αντίστοιχα προϊόντα πώλησης.

  3. Την απώλλεια της άδειας για όλους τους υφιστάμενους αδειούχους υποχρεωτικά (οι Επαγγελματίες στα 5 χρόνια και οι Παραγωγοί μετά από 3 χρόνια), και τη συμμετοχή τους σε προκήρυξη δραστηριοποίησης θέσης.

  4. Την πρόβλεψη του πειθαρχικού μέτρου απώλλειας της θέσης σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης 3 φορές καθώς και αυτού της μη πώλησης προϊόντων σε ποσοστό 70% από αυτό που δήλωσαν στο ΟΣΔΕ.

  5. Μη ανανέωση άδειας αν δεν είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.

  6. Επιβολή της χρήσης πληροφοριακού συστήματος για τις ποσότητες και την τιμή εκκίνησης των προϊόντων καθημερινά. Επιπλέον, στο τέλος κάθε μήνα υποβολή δήλωσης της ποσότητας που πούλησαν.

  7. Δυνατότητα στους παραγωγούς μετατροπής της άδειας τους σε εμπορική με χρήση σε όλη τη χώρα.


Στα πλαίσια της συμμετοχής του στην καμπάνια του κόμματος ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:


«Βρεθήκαμε σήμερα, για μία ακόμη ημέρα, δίπλα στους μικρομεσαίους εμπόρους, τους ανθρώπους της αγροτικής παραγωγής και του μόχθου, για να δηλώσουμε την έμπρακτη στήριξη μας, διατρανώνοντας τη ρητή αντίθεσή μας στους προωθούμενους σχεδιασμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που παίρνει τις άδειες από τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών αναγκάζοντάς τους να συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς για την απόκτηση μιας θέσης κόντρα σε μεγάλες εταιρίες και που θέτει την προϋπόθεση πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και άλλων κριτηρίων για τη λήψη της θέσης αυτής, ενώ προβλέπει και αυστηρά πειθαρχικά μέτρα, αποτελεί χωρίς άλλο ένα έμμεσο δώρο σε μεγάλες εταιρίες μιας οικονομικής δραστηριότητας που ασκούν μέχρι σήμερα κατά κόρον μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες και παραγωγοί. Επιπλέον, το νομοσχέδιο αυτό στόχο έχει να αφανίσει παντελώς ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των αγορών, που είναι η χωρίς μεσάζοντες διάθεση αγροδιατροφικών προϊόντων, στερώντας από τους καταναλωτές τη δυνατότητα πρόσβασης σε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Δηλώνουμε, λοιπόν, και σήμερα πως είμαστε απέναντι στο νεοφιλελεύθερο αυτό νομοσχέδιο και δεσμευόμαστε για την πλήρη ακύρωση του, όταν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποκτήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.»


-Καλή δύναμη στον Κώστα Κουτούση, άνθρωπο των λαϊκών αγορών και συνδικαλιστή, που δίνει τη μάχη με τον covid. Σύντομα να είναι ξανά στους πάγκους των λαϊκών και στις επάλξεις του αγώνα.-


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.