Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης : «Με τον κίνδυνο σημαντικής απώλειας εισοδήματος βρίσκονται αντιμέτωποι οι καλλιεργητές αμυγδάλων, αμπελιών και ελαιόδεντρων στο Δήμο Αμφίπολης.»

Αναρτήθηκε: Apr 24, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Αγροτικά Πολιτικά προβολές: 221 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Τη Δευτέρα, 19.04.2021, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρης Αβραμάκης βρέθηκε στο Δήμο Αμφίπολης για να επισκεφτεί τις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά τις 25, 26 Μαρτίου και 9 Απριλίου 2021. 

Στις πληγείσες καλλιέργειες τον ξενάγησαν ο Δημήτρης Βασιλειάδης, Γεωπόνος, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίπολης Ελένη Πατσιά, καθώς και αγρότες της περιοχής. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε η πολύ μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί αμυγδαλιές και αμπέλια, τα οποία φέτος δεν θα παράξουν καρπό ενώ ειδικότερα για πολλά από τα αμπέλια πιθανολογείται η αδυναμία παραγωγής ακόμη και το επόμενο έτος. Επιπλέον, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και ελαιόδεντρα. Η καταστροφική δύναμη του παγετού υπολογίζεται πως έχει πλήξει περισσότερα από 6.000 στρέμματα στην επικράτεια του Δήμου. Ο Βουλευτής ενημερώθηκε, επιπλέον, σχετικά με την πρόοδο της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών, η οποία δυστυχώς βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Κύριο αίτημα των παρευρισκόμενων αγροτών αποτέλεσε η κατά το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωση των απωλειών τους, πιθανόν με την ενταξή τους σε έναν μηχανισμό ανάλογο με αυτό που προβλέφθηκε για τους πληγέντες του Ιανού.

Σε συνέχεια των παραπάνω ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

«Αντικρύσαμε σήμερα μια ακόμη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου και στις αρχές του Απρίλη. Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι ισοπεδωτικά για μια σειρά καλλιεργειών, που καταστρέφονται αιφνιδίως από ακραία καιρικά φαινόμενα, αφήνοντας χωρίς εισόδημα δεκάδες παραγωγούς μέσα στην πολύ δυσχερή συγκυρία της πανδημίας. Η παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού οφείλει, λοιπόν, σε αυτή την περίοδο να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και αποτελεσματική. Αυτό είναι και το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου που υφίσταται καταστροφές από διάφορα καιρικά φαινόμενα. Αυτά απαιτούν σε αυτή τη φάση και οι καλλιεργητές που υπέστησαν ζημιές στο Δήμο Αμφίπολης. Την άμεση δηλ. κινητοποίηση των μηχανισμών του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών και την πρόβλεψη ρυθμίσεων που θα προβλέπουν την ταχύτερη δυνατή ένταξη στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, ώστε να λάβουν το συντομότερο αποζημίωση για την καταστροφή που υπέστησαν. Τα δίκαια αυτά αιτήματά τους θα στηρίξω κι εγώ με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ.»
Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.