Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Δημοκρατία» η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία του lockdown και την διαχείριση της πανδημίας»

Αναρτήθηκε: Apr 24, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 194 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την διαρροή μέρους των πρακτικών που τηρούνται στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων δήλωσε:

«Από τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων που αποκαλύφθηκαν από την εφημερίδα «Δημοκρατία» προκύπτει ότι η κυβέρνηση επιβάλλει στους επιστήμονες τα μέτρα και ακολούθως τους «χρεώνει» την αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας. Είναι πλέον πασιφανής ο λόγος που η κυβέρνηση δεν έδινε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής και δεν επέτρεπε ούτε στα κόμματα της Βουλής να ενημερωθούν για το τι συζητείται στην επιτροπή. Είναι σαφές ότι για το εξάμηνο lockdown και για την πλήρη αποτυχία περιορισμού της διασποράς του covid-19, η ευθύνη είναι πολιτική και βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Εδώ και τέσσερις εβδομάδες, η χώρα μας έχει τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους από όλες τις χώρες της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι διανύει τον έκτο συνεχόμενο μήνα lockdown στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση, μετά και την διαρροή των πρακτικών, απώλεσε πλήρως την αξιοπιστία της. Δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, δεν υιοθετεί τις εισηγήσεις των επιστημόνων, αλλά αντίθετα ο στενός κύκλος του Μαξίμου (Σκέρτσος, Γεραπετρίτης, Πετραλιάς) εισηγούνται και επιβάλλουν τελικά τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης στην επιστημονική επιτροπή. Δεν είναι θέμα κόπωσης της κοινωνίας, δεν είναι θέμα αντοχών της οικονομίας. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει ότι την ευθύνη διαχείρισης αυτής της πραγματικότητας την έχει μια αναξιόπιστη και ανίκανη κυβέρνηση. Απαιτούμε τη δημοσίευση του συνόλου των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από την αρχή της πανδημίας, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινωνία το ποιος τελικά εισηγήθηκε τα μέτρα που έχουν ανατρέψει τις ζωές μας και να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για όλα όσα από μόνη της αποφάσισε. Πλέον κανείς δεν εμπιστεύεται ούτε την κυβέρνηση ούτε τα μέτρα που αυτή κάθε φορά λαμβάνει. Τα κριτήρια των αποφάσεων της είναι πολιτικά και δεν έχουν καμία σχέση με τις επιστημονικές εισηγήσεις».


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.