Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΚΚΕ : 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αναρτήθηκε: Apr 14, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 331 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΚΚΕ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και η κατάσταση της υγείας στην Π.Ε. Σερρών δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο.

Το Νοσοκομείο Σερρών παραμένει υποστελεχωμένο, καθώς οι ελάχιστες προσλήψεις γιατρών και λοιπών συμβασιούχων εργαζόμενων δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά και την αυξημένη επισκεψιμότητα, νοσηλεία ασθενών με κορονοιό και λοιπών νοσημάτων.

Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) η κατάσταση παραμένει τραγική. οι γιατροί συνεχίζουν και μετακινούνται από Κέντρο Υγείας σε Κέντρο Υγείας για να καλυφθούν τα κενά, ενώ διενεργούν ακόμα περισσότερες εφημερίες για να καλύψουν τις βάρδιες στα εμβολιαστικά κέντρα. Οι λοιποί εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς γιατί ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Θυμίζουμε ότι για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες αυξημένες ανάγκες του δεύτερου κύματος της πανδημίας η Κυβέρνηση και η ΥΠΕ προχώρησαν σε κλείσιμο δύο Κέντρων Υγείας, (Μαυροθάλασσας και Στριμονικού), τους προηγούμενους μήνες.

Υπό αυτές τις συνθήκες η ΠΦΥ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο της στην πρόληψη νοσημάτων, διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών, covid και μη, εμβολιασμούς γενικότερα και μαζικούς εμβολιασμούς κατά του νέου κορονοιού. Τα φαρμακεία υποκατέστησαν το προηγούμενο διάστημα μέρος αυτών των τραγικών ελλείψεων της ΠΦΥ και καλούνται, στην λογική της ατομικής ευθύνης, αυτοδιάγνωσης και αυτοθεραπείας, να συνεχίζουν να καλύπτουν ανάγκες τακτικών προληπτικών ελέγχων, ιχνηλάτησης στα πλαίσια της πανδημίας.

Η παραπάνω εικόνα στον τομέα της υγείας θα παραμείνει όσο αυτή λογίζεται ως κόστος και η ευθύνη της υγείας του λαού μετατοπίζεται στις πλάτες του. Γι αυτό και δεν άλλαξε ούτε σε συνθήκες πανδημίας! Η κυβέρνηση της ΝΔ και η αντιπολίτευση έως πρότινος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους!

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας που έχουν μετατραπεί σε κεντρα μιας νόσου, τα συνεχόμενα lockdowns, η αποθέωση της ατομικής ευθύνης, αντί για μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας επιβεβαιώνουν τα αδιέξοδα της πολιτικής που έχει την υγεία ως εμπόρευμα. Είναι η απόδειξη ότι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας δεν μπορούν να συνυπάρχουν προς όφελος του λαού.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους υγειονομικούς, τα σωματεία και τους φορείς τιμούν ξανά σήμερα αγωνιστικά και διεκδικητικά την Παγκόσμια Μέρα Υγείας. Με όλες του τις δυνάμεις, συνεχίζει τον αγώνα για την υγεία, τα δικαιώματα και τη ζωή του λαού.

Απαιτεί:

  • ·Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΕΣΥ.

  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • ·Καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες για όλους τους ασθενείς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αξιοποίηση όλων των υποδομών τους και του προσωπικού με μισθοδοσία από το κράτος.

  • ·Εξασφάλιση του μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες). Διενέργεια των εμβολιασμών σε επίπεδο ΠΦΥ με εξασφάλιση των κατάλληλων δομών, του εξοπλισμού και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με επαρκή εκπαίδευσή του, τόσο ως προς την εμβολιαστική διαδικασία όσο και στην αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από την διαδικασία του εμβολιασμού.

  • ·Ενίσχυση της ΠΦΥ με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να επιτελέσει τον ρόλο της στην περίθαλψη των χρονίως πασχόντων, των ασυμπτωματικών Covid ασθενών και της διενέργειας του εμβολιασμού.

  • ·Πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ στις 3500 κλίνες, που είναι αναγκαίες με βάση τον πληθυσμό, με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ποιοτική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών.

  • · Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία στο ύψος κάλυψης των αναγκών.

  • ·Μαζικοί δωρεάν έλεγχοι σε όλο τον πληθυσμό με ευθύνη του κράτους. Μόνιμος μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Αυστηρός έλεγχος τήρησης των αναγκαίων μέτρων από τους εργοδότες και διενέργεια τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ στους χώρους δουλειάς. Λήψη μέτρων για αποφυγή διασποράς σε ΜΜΜ με επίταξη λεωφορείων για αποσυμφόρηση συνωστισμού.

  • ·Μέτρα για λειτουργία με ασφάλεια των χώρων της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, με μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστών. Μαζικοί επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με ευθύνη του κράτους.


Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που βάζει τη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους».
Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.