Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Κοινό ΔΤ για τις αναμορφώσεις και το τεχνικό πρόγραμμα από την Διάβαση Πεζών και την Θ. Χαραλαμπίδου

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΜΗΝΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΚΟΜΗ «ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΝ»

 «Η Δημοτική Αρχή της καθυστέρησης, αντί να πάει μπροστά, μας πάει… πίσω»

Χωρίς πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα, χωρίς ετήσιο επιχειρησιακό πρόγραμμα και με καθυστέρηση ενός μήνα η δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη μας κάλεσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (31/3/2021) να ψηφίσουμε την υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ταυτόχρονα άλλες 9 αναμορφώσεις και μια μικρή τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

Κατέθεσαν δηλαδή έναν μίνι νέο προϋπολογισμό τρεις μήνες μετά την ψήφισή του. Αναρωτηθήκατε κ.κ. της Δημοτικής Αρχής πότε θα υλοποιήσετε αυτά που με τόσο καθυστέρηση προτείνετε;

Βεβαίως περισσότερο τραγικό είναι το περιεχόμενο των αναμορφώσεων αυτών, για όσες/όσους έχουν το κουράγιο να τις διαβάσουν.

Όσο για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος συμπεριλαμβάνει ένα νέο σημαντικό έργο το «Πράσινο σημείο» και μερικές μικροπαρεμβάσεις.

Αντίθετα, αφαιρούν την ενταγμένη Μελέτη για τα Αντιπλημμυρικά έργα στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Εντωμεταξύ οι πλημμυροπαθείς 10 μήνες μετά την καταστροφή  ακόμη δεν είδαν ούτε ένα ευρώ ως βοήθεια στις ζημιές που υπέστησαν!

 «Αναμορφώνουν τον προϋπολογισμό και έργα 400.000 ευρώ

τα μετατρέπουν σε χαρτιά και μακέτες»

 

Η οπτική της Δημοτικής Αρχής του κ. Χρυσάφη θεωρεί προφανώς ότι δεν είναι άμεση προτεραιότητα τόσο η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας, όσο και τα έργα για ασφαλτοστρώσεις (που αναφέρονται παρακάτω στη δική μας πρόταση), οπότε πρότεινε και αποφάσισε να μεταφερθούν τα χρήματα αυτά, όπως και αυτά που προορίζονταν για τον Ξενώνα Ημερήσιας Φιλοξενίας Ηλικιωμένων σε χαρτιά και μακέτες. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται η πρόταση της Δημοτικής Αρχής και η δική μας (αφορά την 10η αναμόρφωση).

 

 

ΤΙΤΛΟΣ - Πρόταση της Δημοτικής Αρχής

ΠΟΣΟ

Η Πρότασή μας

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (MASTERPLAN) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ "ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ"

74.000,00

Εργασίες Οδοστρωσίας-Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Σερρών (χρηματοδότηση «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» 268.124,00 ευρώ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ MASTER PLAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ – EDEN PROJECT

74.000,00

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΗΡΩΟΝ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

74.000,00

Εκπόνηση ολοκληρωμένου διαχειριστικού σχεδίου λειτουργικής οργάνωσης (Masterplan) Κεντρικού Πάρκου Πόλης Σερρών

37.200,00

 

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ MASTER PLAN ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

74.000,00

Μελέτη Αντιπλημμυρικής Προστασίας & Ανάπλασης Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Δήμου Σερρών (χρηματοδότηση «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» 100.000,00 ευρώ

Σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης για την ωρίμανση επεκτάσεων ή και ανεργέσεων κλειστών γυμναστηρίων σε

αύλειους χώρους σχολικών μονάδων

26.672,00

Εκπόνηση ολοκληρωμένου διαχειριστικού σχεδίου λειτουργικής οργάνωσης (Masterplan) Αθλητικού Πάρκου Ομονοίας Δήμου Σερρών

37.200,00

 

Προμήθεια εξοπλισμού και Εργασίες για την Λειτουργία του Ξενώνα Ημερήσιας Φιλοξενίας Ηλικιωμένων (χρηματοδότηση «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» 30.000,00 ευρώ)

ΣΥΝΟΛΟ

398.672,00

 

 

 

 

«Συμβουλές 250.000 ευρώ - όλες στο όριο της απευθείας ανάθεσης»

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω στην 9η αναμόρφωση η Δημοτική Αρχή «αγοράζει» ακριβές συμβουλές μέχρι 25.000 ευρώ για κάθε μία (μήπως επειδή αυτό είναι το όριο των απευθείας αναθέσεων;), χωρίς να υπάρχει καμία προεργασία και καμία προ-εκτίμηση κόστους για τις «ιδέες» αυτές.

Εμείς αντιπροτείναμε να επενδύσουμε τα χρήματα αυτά στην ουσιαστική συντήρηση και τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του Εθνικού Σταδίου και τα υπόλοιπα χρήματα να πάνε στο αποθεματικό με σκοπό την αξιοποίησή τους σε ώριμα έργα στην πορεία του έτους (ορισμένα στοιχεία της αναμόρφωσης αναφέρονται παρακάτω).

α/α

Περιγραφή

Ποσό

1

Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την αξιολόγηση

των δομών του Δήμου Σερρών (9η αναμόρφωση)

24.800,00

2

Πρόγραμμα κατάρτισης και εκπαίδευσης υπηρεσιακών του Δήμου Σερρών, σε θέματα οικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (9η αναμόρφωση)

24.800,00

3

Τεχνική υποστήριξη για τη λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Δημοτών και ενοποίηση συστημάτων με το ενιαίο σύστημα του Δ. Σερρών (9η αναμόρφωση)

25.000,00

4

Προγραμματική Σύμβαση στο πλαίσιο εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος έξυπνης Γεωργίας και λειτουργίας Γραφείων Αγροτών εντός του Δ. Σερρών (9η αναμόρφωση)

25.000,00

5

Έκθεση τεκμηρίωσης σκοπιμότητας  χρημ/κης ανάλυσης για τη λειτουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων (9η αναμόρφωση)

20.000,00

6

Έκθεση σκοπιμότητας δημιουργίας κέντρου οικονομικής ανάπτυξης που θα συστεγάσει προ-φυτώρια καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (start up επιχειρήσεις) (9η αναμόρφωση)

15.000,00

7

Δράσεις Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για Συγχρηματοδοτούμενα και Αναπτυξιακά Έργα Δ. Σερρών (9η αναμόρφωση)

24.800,00

8

Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για τη Διερεύνηση Δημιουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φιλοξενίας Ηλικιωμένων – ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ – Δημοτικού Ιατρείου στο Δήμο Σερρών (9η αναμόρφωση)

24.800,00

9

Σύμβουλος για την ωρίμανση και προετοιμασία φακέλου χρηματοδότησης για την ανάπλαση Κεντρικών Πλατειών ΧΩΡΙΩΝ του Δ. Σερρών (9η αναμόρφωση)

15.000,00

10

Σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης για την ωρίμανση και ένταξη του έργου ανάπλασης της οδού Μεραρχίας (9η αναμόρφωση)

25.000,00

11

Προμήθεια εφαρμογής και άδεια χρήσης λογισμικού για την υποστήριξη της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου στον Δήμο Σερρών (3η αναμόρφωση)

24.800,00

12

Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την υποστήριξη λειτουργίας εσωτερικών δικλίδων ελέγχου των δομών του Δήμου Σερρών (3η αναμόρφωση)

24.800,00

ΣΥΝΟΛΟ

273.800,00

 

Συνοψίζοντας, με τις προτάσεις της η Δημοτική αρχή:

Ø Ακυρώνει τη Μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Ø Σταματάει έργα 398.672 ευρώ που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και τα χρήματα αυτά τα κάνει «χαρτιά» και ίσως, στην καλύτερη περίπτωση, μακέτες.

Ø Μοιράζει 273.800 ευρώ στο όριο των απευθείας αναθέσεων  για παροχή συμβουλών.

Ø Αδειάζει το αποθεματικό του Δήμου σε μία κρίσιμη και απρόβλεπτη εποχή.

Ø Μετατρέπει τα έργα σε παροχή υπηρεσιών, χωρίς πλάνο και οργάνωση.

Ø Απαξιώνει τη ΔΑΕΚΑΣ την οποία η ίδια Δημοτική Αρχή επανίδρυσε και μάλιστα αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο.

 

«Εμμένοντας στην πρότασή τους αρνήθηκαν στους Σερραίους έργα για αθλητικές εγκαταστάσεις, αντιπλημμυρικά και ασφαλτοστρώσεις»

 

 

Με κοινή αντίληψη ότι ο Δήμος οφείλει, κατά προτεραιότητα, να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα της καθημερινής ζωής κάθε Σερραίας και Σερραίου δημότη, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, καταθέσαμε κοινή αντιπρόταση, τόσο ως προς την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος όσο και για τις αναμορφώσεις που αφορούσαν τα συγκεκριμένα έργα, όπως απαιτεί η διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι η αντιπρότασή μας ήταν η μοναδική απέναντι σε αυτήν της Δημοτικής Αρχής καθώς καμιά, άλλη παράταξη δεν κατέθεσε αντιπρόταση.

 

Συγκεκριμένα η Πρότασή μας περιελάμβανε για:

 

Τεχνικό Πρόγραμμα

1.    Μελέτη Αντιπλημμυρικής Προστασίας & Ανάπλασης Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Δήμου Σερρών (100.000,00 ευρώ χρηματοδότηση «Φιλόδημος ΙΙ»).

2.    Εργασίες Οδοστρωσίας-Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Σερρών (επιπλέον 268.124,00 ευρώ χρηματοδότηση «Φιλόδημος ΙΙ»).

3.    Συντήρηση και Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Σερρών (επιπλέον 100.000,00 ευρώ), προκειμένου να γίνουν εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών (πρώην Εθνικό) με σκοπό να αποκτήσει άδεια λειτουργίας και να παρέχει ασφαλείς συνθήκες στους αθλούμενους.

 

Αναμορφώσεις

1.    Εξασφάλιση-διατήρηση χρηματοδότησης για τα παραπάνω έργα (συνολικά 468.124,00 ευρώ).

2.    Να παραμείνει η χρηματοδότηση για τα δύο παραρτήματα των Κέντρων Κοινότητας (χρηματοδότηση «Φιλόδημος ΙΙ» 37.200,00 ευρώ), τα οποία επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο και αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ωφελουμένων.

 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Σερρών

Αντώνης Γεωργούλας – Επικεφαλής «Διάβαση Πεζών»

Παρθένα Χαραλαμπίδου – Ανεξάρτητη Δημοτική ΣύμβουλοςΣου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.