Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη κατά το χρονικό διάστημα 1-4-2021 έως 20-5-2021

Αναρτήθηκε: Apr 6, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Διάφορα προβολές: 310 Tags (Λέξεις κλειδιά): Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη κατά το χρονικό διάστημα 1-4-2021 έως 20-5-2021
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Mε απόφαση του Aντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου καθορίστηκε η χρονική περίοδος απαγόρευσης ενάσκησης της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη Κερκίνη, με κάθε μέσο και εργαλείο, για λόγους προστασίας της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών.

            Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ισχύει από 1-4-2021 και ώρα 8π.μ. έως 20-5-2021.

            Σύμφωνα με την απόφαση, η απαγόρευση αλιείας ισχύει και στους λιμναίους σχηματισμούς, αλλά και σε όλα τα ρέοντα ύδατα, όπως ποτάμια, χειμάρρους, κανάλια κλπ που καταλήγουν άμεσα στις λίμνες και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτές.

            Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών, επιβάλλεται η απομάκρυνση από την λίμνη Κερκίνη όλων των αλιευτικών σκαφών, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί ο εξοπλισμός τους(αλιευτικά εργαλεία, μηχανή, κουπιά κλπ) και  η συγκέντρωσή τους στην ξηρά στις προκαθορισμένες θέσεις.

            Κατά παρέκκλιση, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Σερρών.

Αρμόδιοι για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.