Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΣΥΡΙΖΑ : "Τα ειδικά σχολεία στο έλεος της πανδημίας και της Κυβερνητικής αδιαφορίας..."

Αναρτήθηκε: Mar 26, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Παιδεία προβολές: 289 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΣΥΡΙΖΑ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Οι μαθητές και οι καθηγητές των Ειδικών Σχολείων βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο στο έλεος της πανδημίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας. Παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί, δεδομένου ότι τα Ειδικά Σχολεία δεν έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά αντιμετωπίζουν αυξημένη ευπάθεια.

Όλο αυτό το διάστημα, αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν πάρει άδεια (ευπαθών ομάδων, γονικές κ.α.) αλλά δεν έχουν προσληφθεί επιπλέον εκπαιδευτικοί, σχολικοί νοσηλευτές, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό προς αντικατάστασή τους. Δεν έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, με τους μαθητές να συνωστίζονται καθημερινά και δεν έχει εφαρμοστεί κανένα σχέδιο τακτικών τεστ και ιχνηλάτησης. Επίσης, κανένας εκπαιδευτικός και κανένα μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Είναι γνωστό ότι οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής (Ειδικά Δημοτικά - ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ), έχουν εξαιρεθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, από τη γενική ρύθμιση για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ΣΜΕΑΕ απευθύνονται και λειτουργούν σε επίπεδο Νομού, εργαζόμενοι και μαθητές που έρχονται και φεύγουν καθημερινά από και προς όλες τις κατευθύνσεις του νομού κινδυνεύουν περισσότερο επιδημιολογικά.

Η πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού των μονάδων ΣΜΕΑΕ δεν μπορεί να εφαρμόσει τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης (πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, καθαριότητα) στους κοινόχρηστους χώρους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος εξαιτίας της ιδιαίτερης νοητικής λειτουργικότητας (αυτισμός, βαριά νοητική υστέρηση, διαταραχές συμπεριφοράς) και μετακινούνται επίσης από και προς το σχολείο με ποικίλα μεταφορικά μέσα, χωρίς να γίνεται ορθή χρήση της μάσκας.

Η πολιτεία οφείλει να γνωρίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ. Μια μεγάλη μερίδα των μαθητών δεν θα μπορέσουν να αιτηθούν ούτε να προσεγγίσουν τα κέντρα εμβολιασμού. Είναι επιτακτική ανάγκη η διαδικασία του εμβολιασμού να πραγματοποιηθεί στον χώρο των σχολείων.

Επιτέλους, το υπουργείο Παιδείας ας σταματήσει να ακροβατεί με την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Να λάβει άμεσα μέτρα δίχως άλλες καθυστερήσεις και ψέματα, όπως επίσης να συνομιλήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι δίνουν τη μάχη αβοήθητοι.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!  

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.