Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΚΚΕ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΩΝ

Αναρτήθηκε: Mar 24, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 261 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΚΚΕ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΩΝ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Συνάντηση  με μέλη της διοίκησης των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων των Σερρών, πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Μαρτίου, αντιπροσωπεία της ΤΕ Σερρών  στα γραφεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημάκη Ευθύμη, μέλος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν από τους αγρότες μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζουν όπως η καθυστέρηση των αποζημιώσεων από της πλημμύρες του Ιανουαρίου, οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, το ακριβό πετρέλαιο, το αυξημένο κόστος παραγωγής, το κυνήγι του ΟΠΕΚΕΠΕ με βαριά πρόστιμα εξαιτίας ελλιπών δηλώσεων ΟΣΔΕ, τα πολλαπλά χαράτσια από εφορία, ΕΦΚΑ κλπ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, Ο Ευθύμης Δημάκης τόνισε πως το ΚΚΕ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Επισήμανε πως διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα  ακολουθούσαν τις αποφάσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ. 

Οι αγρότες αυτή τη στιγμή μπορεί να έχουν τη δική τους γη αλλά είναι προσδεμένοι με το εμπόριο, με τα μονοπώλια, με τις τράπεζες. Ζούνε όλες τις συνέπειες της καταπίεσης και εκμετάλλευσης όπως η «συμβολαιογραφική γεωργία»,  οι ομάδες παραγωγών, οι ελεύθερες  τιμές των προϊόντων τους, τα ακριβά αγροτικά εφόδια κλπ. Όλα αυτά γίνονται με κίνητρο το καπιταλιστικό κέρδος των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Οι μικρομεσαίοι αγρότες γίνονται πλέον εργάτες, εργάτες του εκκοκκιστή, του τραπεζίτη, του μεγαλέμπορου. Άρα στο τέλος όταν κάνουν ταμείο τι τους μένει; Στην ουσία ένα εισόδημα που δυσκολεύονται να το ξαναβάλουν στην παραγωγή γιατί «δε βγαίνουν» από τα έξοδα. Από τη μια λοιπόν τα μονοπώλια τους χρειάζονται  γιατί από αυτούς παίρνουν  φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, από την άλλη γιατί από αυτούς εξαρτάται όλη η διατροφική αλυσίδα και συγχρόνως τους θέλουν καλούς και σταθερούς καταναλωτές ακριβών αγροτικών εφοδίων.  

Οι αγρότες δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες και προσμονή για καλύτερες μέρες, για μέτρα στήριξης που στην ουσία θα είναι προσωρινά. Το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε επεξεργασίες όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει δημοσιοποιημένη έκδοση, βιβλίο, με το πώς βλέπει τους βιοπαλαιστές αγρότες Τους θεωρεί  συμμάχους με την εργατική τάξη  που μπορούν να καλύψουν όλες τις διατροφικές ανάγκες της με ποιοτικά τρόφιμα, έχοντας εξασφαλισμένες κατώτατες τιμές που θα δίνουν την παραγωγή τους χωρίς μεσάζοντες. Αυτό μπορεί να γίνει όταν θα υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός τι θα παραχθεί, πως θα παραχθεί και σε ποιες ποσότητες, με αξιοποίηση όλων των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος του λαού.

Ακολούθησε συνάντηση  με αντιπροσωπεία αγροτών από τον αγροτικό σύλλογο Ηράκλειας όπου τέθηκε  το ζήτημα των αντιπλημμυρικών, αρδευτικών, αντιδιαβρωτικών έργων υποδομής που δεν πραγματοποιούνται γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ , με τελευταίο σταθμό το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων της λίμνης  Κερκίνης .


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.