Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΚΚΕ : ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αναρτήθηκε: Mar 22, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Κοινωνικά προβολές: 278 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΚΚΕ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ – ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ότι πανό γυναικείας συλλογικότητας της πόλης των Σερρών,  που τοποθετήθηκε με αφορμή την 8 Μάρτη, καταδικάζοντας την έμφυλη βία και το σεξισμό, κατέβηκε και αντικαταστάθηκε από ένα κρεμασμένο και καμένο κεφάλι κούκλας.

Καταδικάζουμε τη φασιστική αυτή ενέργεια καθώς επίσης τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της. Το ιδεολογικό βάθρο στο οποίο αυτή τοποθετείται, δεν είναι άλλο από τον φασισμό και το σύστημα που εκτρέφει αυτόν είναι ο καπιταλισμός. Είναι οι ίδιοι που βάλλονται κατά των μεταναστών και των προσφύγων, κατά των ΑμεΑ, κατά των Κομμουνιστών, κατά των εργατικών – λαϊκών αγώνων. Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν το αστικό σύστημα που υποκρίνεται ότι προσπαθεί να τον περιστείλει.

Ο λαός οφείλει να πάρει θέση, απομονώνοντας τους φασίστες, παλεύοντας μαχητικά, συλλογικά και οργανωμένα απέναντι στο σεξισμό, στο ρατσισμό και σε κάθε μορφή διάκρισης που αναπαράγει ο καπιταλισμός.

Η πολύμορφη βία κατά των γυναικών που υπονομεύει τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματά της τρέφεται από το σάπιο αυτό σύστημα. Η καλύτερη ασπίδα προστασίας είναι ο συλλογικός αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών στη μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία, ο αγώνας για μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών, των γυναικών των μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, για μόνιμη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για κρατική χρηματοδότηση των Συμβουλευτικών Κέντρων και των ξενώνων κακοποιημένων γυναικών, για ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σταθούν οι γυναίκες στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν τη βία κάθε μορφής.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.