Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Καθ’οδόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024! 1ηΓαλλο-ελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα

Αναρτήθηκε: Mar 20, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 347 Tags (Λέξεις κλειδιά): Καθ’οδόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024! 1ηΓαλλο-ελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Το 3ο και το 19ο Δ.Σ. Σερρών καθώς και το 1ο Δ.Σ. Πολυγύρου συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ 2020 που αφορά «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με τίτλο L’Europe pour s’ouvrir à la Citoyenneté et à l'Engagement par le Sport (Η Ευρώπη σαν μέσο προσέγγισης της Πολιτειότητας και της Ενασχόλησης με τον Αθλητισμό). Στο πρόγραμμα εμπλέκονται από την πλευρά μας οι μαθητές των τάξεων της Ε΄ δημοτικού που διδάσκονται την γαλλική γλώσσα, οι οποίοι συνεργάζονται με συνομήλικους τους από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα το 3ο δημοτικό σχολείο συνεργάζεται με το ÉCOLE PRIMAIRE BOSNIÈRES, το 19ο, δημοτικό σχολείο με το ÉCOLE HAIE VIGNÉ και το 1ο δημοτικό σχολείο Πολυγύρου με το ÉCOLE PRIMAIRE LES VIKINGS. Και τα τρία σχολεία βρίσκονται στην πόλη Caen στη Βόρεια Γαλλία (Νορμανδία).

Οι εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας που είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση του προγράμματος, κα Ιασονίδου Φωστήρα για το 3ο δημοτικό και κα Μακρυπούλια Σταματούλα για το 19ο δημοτικό καθώς και Χριστίνα Χατζηπαντελή για το 1ο δημοτικό σχολείο Πολυγύρου καθοδηγούν τους μαθητές τους σε συνεργατικές επικοινωνιακές δραστηριότητες που εντάσσονται στο πρόγραμμα με τίτλο «Partageons tous ensemble la passion des jeux–Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Με αφορμή την 1ηΓαλλο-ελληνική Ολυμπιακή εβδομάδα που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά αθλητές που έχουν διακριθεί σε αθλήματα Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων και να συνομιλήσουν μαζί τους στα γαλλικά με παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά. Παράλληλα διοργανώθηκε Αgora Pédagogiqueτην Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 όπου παρουσιάστηκαν από την Mme Carole MIGACZ, συνεργάτιδα Γαλλίδα καθηγήτρια στο ÉCOLE LΑ HΑIE VIGNÉ,  που βρίσκεται στην πόλη Caen δραστηριότητες που εντάσσονται στο πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Ζήτω το Πνεύμα του Ολυμπισμού!

Ο αθλητισμός είναι το σχολείο της ζωής!


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.