Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Ψήφισμα καταδίκης της κρατικής καταστολής Προς τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες και το λαό της Π.Ε. Σερρών

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Καταδικάζουμε το όργιο καταστολής και βίας με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει την εχθρική για το λαό πολιτικής της στη διαχείριση της πανδημίας και όχι μόνο.


Η συγκεκριμένη κυβερνητική τακτική συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση μετά και τον απαράδεκτο και αποτρόπαιο τραυματισμό αστυνομικού στα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, τον οποίο και καταδικάζουμε. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι τέτοιου είδους περιστατικά αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και την τελική διευκόλυνση της κρατικής καταστολής. Άλλωστε η ίδια η διαχείριση της πολύ μαζικής κινητοποιήσεις στη Νέα Σμύρνη από την κυβέρνηση και η εμφάνιση και δράση υπόπτων μηχανισμών δείχνουν ότι η πρώτη έχει εμπεδώσει και με το παραπάνω αυτή την αλήθεια.


Η ένταση της καταστολής από την κυβέρνηση ακολουθεί την επιλογή της να επιμείνει στην πολιτική υποστελέχωσης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημοσίου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, αφήνοντας τους υγειονομικούς μόνους στη μάχη με την Covid-19.


Αντίστοιχα διαδέχεται την άρνηση της να δημιουργήσει αποτελεσματικές δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να διεξάγει μαζικά αλλά και στοχευμένα τεστ, να προβεί σε ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση, να ενισχύσει τις δημόσιες δομές πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας, να υποστηρίξει τον αξιοπρεπή και γρήγορο εθελοντικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Συνεχίζει να "ανοιγοκλείνει" τα σχολεία, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των μαθητών. Κράτα κλειστά ένα ολόκληρο χρόνο τα πανεπιστήμια, τις σχολές μαθητείας και κατάρτισης. Η ποιότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης δεν γίνεται να υποκατασταθεί με αυτή της τηλεκπαιδευσης. Ήδη έχουν ενταθεί οι περιπτώσεις εθισμού στο διαδίκτυο, ψυχολογικά προβλήματα, ενδοοικογενειακές εντάσεις. Είναι προκλητικό να μη μπορούν να αθληθούν οι νέοι, να είναι στον "γύψο" ο ερασιτεχνικός αθλητισμός την ίδια ώρα που τα επαγγελματικά πρωταθλήματα λειτουργούν κανονικά.


Τέλος έπεται της επιλογής της κυβέρνησης να μη λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη μη διασπορά του ιού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, και αλλού.


Αντίθετα η εφαρμογή του lock down αποτελεί το μόνο μέτρο στο οποίο επιμένει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να εγκαλεί το λαό για τη στάση του απέναντι στη δική του ατομική ευθύνη. Την ίδια ώρα ωστόσο αξιοποιεί τα περιοριστικά μέτρα για να εμπλουτίσει το νομοθετικό πλαίσιο που ενισχύει την καταστολή, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που της κληρονόμησαν όλες οι προηγούμενες διαδοχικά κυβερνήσεις.


Εδώ και τώρα απαιτούμε τον τερματισμό της καταστολής και την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προστασία της κοινωνίας από την πανδημία. Άνοιγμα των σχολείων και των σχολών για να μην πέσει κι άλλο το επίπεδο της γνώσης και των σπουδών. Άνοιγμα των αθλητικών χωρών, των εργαστηρίων τέχνης και πολιτισμού που μπορούν επικουρικά να λειτουργήσουν στην ψυχολογία και την κοινωνικοποίηση των νέων.


Επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει τον εμπαιγμό και τη βία απέναντι στον Ελληνικό λαό.


Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών

Επιτροπή εργαζομένων στον Επισιτισμό Ν. Σερρών

Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών

Σωματείο εργατών επεξεργασίας μετάλλου Ν. Σερρών

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. ΣερρώνΣου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.