Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Καταγγελία για την «αντικατάληψη» των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Αναρτήθηκε: Mar 15, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Ελλάδα προβολές: 299 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΤ, πρυτανεία, ΑΠΘ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, συνεχίζει τον αγώνα
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επέμβαση της αστυνομίας σήμερα το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και την προσαγωγή των 33 φοιτητών που υλοποιώντας αποφάσεις των ΓΣ των συλλόγων τους περιφρουρούσαν την κατάληψη.
Δεν πέρασε μια μέρα από το όργιο βίας και καταστολής στη Ν. Σμύρνη και το "ενωτικό διάγγελμα" Μητσοτάκη και η κυβέρνηση του μίσους και του αίματος κλιμακώνει διαρκώς τον κύκλο της βίας απέναντι στον λαό και την νεολαία, με στόχο να συντρίψει τις λαϊκές και νεολαιίστικες αντιδράσεις που κλιμακώνονται, όπως έδειξε και η μεγαλειώδης λαϊκή κινητοποίηση στην Ν. Σμύρνη. 
Αυτή την στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν "σφραγίσει" το ΑΠΘ, που υποτίθεται ότι ήθελαν να "ανοίξουν", εμποδίζοντας με τη βία φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και πανεπιστημιακούς να μπουν να δουλέψουν! Άλλωστε με ανακοινωμένη απόφαση της συνέλευσής τους οι φοιτητές είχαν αποφασίσει να λήξουν από σήμερα το πρωί την κατάληψη της Πρυτανείας, ακολουθώντας τις μορφές πάλης που θα αποφάσιζαν οι συνελεύσεις τους. Ο μόνος πραγματικός στόχος που έχει άθλια αστυνομική επέμβαση είναι η  νέα επίδειξη βίας και αυταρχισμού απέναντι στην αγωνιζόμενη νεολαία, με την στήριξη του πρύτανη Παπαϊωάννου. Ο κουκουλοφόρος πρύτανης των ΜΑΤ δεν έχει καμία θέση στο ΑΠΘ.  Να παραιτηθεί εδώ και τώρα!
Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χουντοχροσοχοΐδη είναι να αποτρέψουν το αναπτυσσόμενο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα. Να επιβάλλουν το χουντονόμο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των διαγραφών των φοιτητών, της υποταγής στις επιχειρήσεις.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
 
Ο αγώνας για την εκπαίδευση, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για την υγεία γίνονται κάθε μέρα παλλαϊκή υπόθεση.
Θα κλιμακωθούν και την ερχόμενη βδομάδα με παλλαϊκά συλλαλητήρια και απεργίες με διαδηλώσεις και καταλήψεις για το ψωμί, την παιδεία, την υγεία και τις ελευθερίες της εποχή μας.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.